Zo ‘lees’ je je tong en zie je wat het zegt over jouw gezondheid

tong
Je tong kan veel zeggen over je gezondheid

Waarschijnlijk sta je doorgaans niet met uitgestoken tong voor de spiegel om hem eens even goed te bekijken. Toch is dat best aan te raden, aangezien je tong veel kan verraden over je gezondheid. Zo zag je moeder misschien vroeger aan je tong of je echt ziek was, omdat er dan een witte waas overheen zat of juist erg rood was. In de Chinese geneeskunde is de tong erg belangrijk om te kijken naar mensen hun gezondheid.

Ga jij je tong eens inspecteren?

Kleur

Een normale, gezonde tong is roze of lichtrood met een dunne witte coating. De tong is niet dik en niet te dun en blijft mooi achter de tanden zitten. Als je bloed niet goed doorstroomt, zoals tijdens je ongesteldheid, kan de tong een beetje paars uitvallen. Een wittige tong kan betekenen dat je te weinig vitaminen binnenkrijgt. Een rode tong betekent dat je lichaam warm is, wat koorts kan indiceren.

Tong

Een dunne tong kan betekenen dat je uitgedroogd bent. Een dikke, opgezwollen tong beekent dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Coating

Een normale tong heeft een dun wit laagje eroverheen. Heb je geen wittig laagje, dan zou het kunnen betekenen dat je uitgedroogd bent. Is je tong gelig en droog, dan is je lichaam warm, wat kan betekenen dat je een infectie hebt. Een grijzige of zelfs zwarte tong kan betekenen dat energie, bloed en vocht niet goed door je lichaam kan vloeien door een blokkade.

Textuur

Zitten er bultjes of scheurtjes in je tong? Dit is vaak abnormaal en moet worden nagekeken door een arts. Het kan een allergische reactie zijn, maar ook tekenen van obstipatie of zure oprispingen.

Lees ook: Maak jij ‘s ochtends je bed op? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Canva