Tophockeyster Naomi van As heeft groot nieuws! Ze maakt er wel veel mensen verdrietig mee…

Naomi van As

Ze gooit de handdoek in de ring

Naomi van As heeft een indrukwekkende loopbaan opgebouwd als professioneel hockeyster. Zo heeft de brunette met Oranje twee keer Olympisch goud in de wacht gesleept in 2008 en 2012 en behaalde Oranje in 2016 de zilveren medaille. Ook werd Naomi twee keer verkozen tot de beste speelster van de wereld.

Ondanks het succes dat ze heeft als sporter, heeft ze een moeilijk besluit genomen. “Lieve mensen, ik heb jullie iets moois te vertellen, maar ik vind het heel spannend”, zegt ze in een video van de Telegraaf. “Oké, ik val gelijk met de deur in huis. Ik ga stoppen met hockeyen. Dat was een heel lastig besluit, omdat hockey al heel lang een groot deel van mijn leven is. Om definitief te stoppen is wel heel vreemd”, vertelt Naomi.

Na de Olympische spelen in Rio in 2016 stopte Naomi met internationaal hockey, maar bleef bij haar team in Haren spelen. Van haar achttiende tot drieëndertigste speelde de brunette in de hoofdklasse. Lees snel verder op de volgende pagina wat van As in de toekomst wil gaan doen. 


Pagina 1/2