Tranentrekkende aflevering Steenrijk, Straatarm: ‘Dat dit voorkomt in Nederland’

Steenrijk Straatarm Frank

Kijkers zijn diep onder de indruk van de ontroerende verhalen

Het programma Steenrijk, Straatarm weet kijkers keer op keer te raken. Tijdens de laatste aflevering met Roos, Mark en de familie Van Delden lieten heel wat mensen tranen vloeien. ‘De beste en mooiste aflevering van dit programma.’

Enorme kloof

Vrienden Mark en Roos zitten er warmpjes bij en hebben zo’n 2000 euro per week te besteden. Ze ruilen een weekje van huis en budget met de familie Van Delden, die 40 euro per week uit kunnen geven. Dit enorme verschil valt kijkers meteen op: wat Mark en Roos in een week binnenkrijgen is voor alleenstaande vader Frank een heel jaarbudget. “Dat dit voorkomt in Nederland” tweet een geschrokken kijker.

In tranen

Beide partijen zijn dan ook behoorlijk geëmotioneerd. Mark houdt het nauwelijks droog als hij ziet met welk weekbudget Frank zijn twee kinderen moet opvoeden. “Als je ziet dat zo’n gezin zoveel leed heeft gehad en dan ook nog moet rondkomen van zo weinig geld… Dat is confronterend.” Frank schiet ook vol bij het zien van de 2000 euro die Mark en Roos per week te besteden hebben.

Moeilijk verleden

Niet alleen de enorme verschillen in inkomen die in Nederland bestaan doen heel wat kijkers opschrikken. De achtergrondverhalen van Mark en Frank zijn ook net zo ontroerend. Zo kan Frank zijn hoofd nauwelijks boven water houden na zijn scheiding en kan hij door gezondheidsklachten niet werken. “Dat mis ik enorm.” Roos en Mark hebben beide ook te maken gehad met heftige ziekten. Roos heeft borstkanker overleefd en haar vriend Mark heeft in het verleden met anorexia te kampen gehad. Kijkers thuis laten dan ook menig traantje rollen.

Lees ook:Weggepest gezin vertelt ontroerend verhaal in Steenrijk, Straatarm

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill