Treurig nieuws: Henny Vrienten, zanger van Doe Maar, is overleden

henny vrienten overleden

De artiest is 73 jaar geworden

Zojuist is bekendgemaakt dat Doe Maar-frontman Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd is overleden. Zijn familie heeft het treurige nieuws via concertorganisator MOJO naar buiten gebracht. Een doodsoorzaak is niet bekend.

Doe Maar

Bij het grote publiek was Henny Vrienten vooral bekend als de frontman van de razend populaire band Doe Maar. In de jaren ’80 boekten zij veel succes, met hits zoals De Bom en Pa. Ook nummers als Is Dit Alles en 32 jaar (Sinds 1 dag of 2) kunnen velen nog woord voor woord meezingen. Na hun grote succes gaat Doe Maar in 1984 officieel uit elkaar. Maar helemaal zonder elkaar kunnen ze toch niet: de band komt vanaf 2000 nog een aantal keren bij elkaar voor reünietours en speciale concerten. Zo stond er ook vorig jaar nog een afscheidstournee op de planning. Die ging echter niet door, omdat Vrientens gezondheid niet in orde was.

Ziek

Wat er precies scheelde werd destijds niet gedeeld. Ook nu is de doodsoorzaak niet bekend. In plaats daarvan delen zijn nabestaanden een emotioneel bericht over het overlijden van Henny, en vragen zij verder om rust en privacy. “Hij was een geweldige, liefhebbende vader en echtgenoot; een wijze, erudiete man met vlijmscherp gevoel voor humor en taal”, laat de familie vol liefde weten.

Uitvaart

De uitvaart van Henny vindt plaats in besloten kring. Zijn familie doet verder geen mededelingen over de dood of over de ceremonie, laten ze weten. Nabestaanden van Vrienten zijn onder meer zijn vrouw Gala Veldhoen en hun twee zoons. Ook had hij nog twee zoons en een dochter uit een eerder huwelijk.

Wij wensen de nabestaanden in elk geval veel sterkte in deze moeilijke periode.

Lees ook: Triest nieuws: Jan Rot overleden aan gevolgen darmkanker

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress