Tribunespringer Tweede Kamer vertelt reden achter zijn daad: ‘Het was een daad van liefde’

De man was niet depressief

De 65-jarige man die gisteren van de publieke tribune in de Tweede Kamer sprong, heeft aan Omroep Gelderland vertelt waarom hij dat deed en tevens vertelt hij spijt te hebben van zijn daad. 

Hij vindt het vooral erg voor de mensen die het gezien hebben.

Niet depressief

Gisteren sprong de man uit Groenlo van de publieke tribune, terwijl hij iets om zijn nek had wat aan de tribune was vastgeknoopt. Het zou gaan om een poging tot zelfmoord, maar de man ontkent depressief te zijn. “Ik heb dit met mijn volle verstand gedaan, het was een daad van liefde voor de aarde en de mensen. Ik ben niet depressief.”

Zelf lopen

De man werd gelijk naar het ziekenhuis gebracht en naar eigen zeggen gaat het goed met hem. “Ik lig nog in het ziekenhuis omdat ze bang zijn dat ik nog zwelling in mijn hoofd en nek oploop, maar ik heb echt niks”, vertelt de man. Hij denkt dat hij prima in staat was om de Tweede Kamer zelfstandig uit te lopen.

Wietteelt

De man kwam tot zijn daad om aandacht te vragen voor de legalisering van de wietteelt. “Het kwam ineens in me op om dit te doen. In die twee maanden heb ik Kamerleden petities gestuurd en nooit wat gehoord, ze liepen allemaal om mij heen terwijl ik daar zat.” Of de kamer nu wel aandacht geeft aan de legalisering van de wietteelt is vooralsnog onbekend.

Lees ook: Belangrijke voedselwaarschuwing: Jumbo roept dít product onmiddellijk terug

Bron: Omroep Gelderland | Beeld: videostill twitter