Laat dat zwembadje maar vol: het wordt weer tropisch warm

tropisch

Wederom wordt vrijdag de warmste dag

Dacht je na dit weekend eventjes dat het voorbij was met de tropische warmte, wordt het deze week toch wederom heel warm. De temperaturen kunnen kunnen oplopen tot wel 28 graden op vrijdag. 

Iets koeler dan vorige week, maar alsnog zomers warm.

Maandag

Waren we net weer een beetje afgekoeld na een uitzonderlijk hete week, komt er een nieuwe golf warmte aan. Het begint op maandag al vrij warm met kans op een bui in het zuidwesten en westen van het land. De temperatuur komt uit op 27 graden in de kustgebieden, 28 tot 29 graden in de Randstad en 30-32 in het oosten van het land. In het oosten van Limburg, de Achterhoek en Twente kan het zelfs 33 tot 34 graden worden. Ook ‘s avonds zullen we niet veel verkoeling vinden: het kwik komt op veel plaatsen niet onder de 20 graden uit.

Dinsdag

Morgen wordt het een paar graden minder warm en is er in de noordwestelijke helft van het land kan op neerslag en onweer. Vanuit het zuidwesten klaart het in het hele land op en trekken de buien het land uit. In de kustgebieden wordt het 24 graden en langs de oostgrens kan het kwik oplopen tot 31 graden. In het midden van het land blijft de temperatuur hangen op zo’n 26 graden. Gelukkig kunnen we daarna wel rekenen op wat verkoeling: ‘s nachts kan het afkoelen naar 13 tot 15 graden.

Vrijdag warmste dag!

Ook woensdag en donderdag wordt het zomers warm met temperaturen tussen 25 en 30 graden. Vrijdag maakt de temperatuur weer een klapper: het wordt dan wederom naar verwachting de warmste dag van de week. Ook deze week liggen de gemiddelde temperaturen veel hoger dan gebruikelijk is voor juli en augustus: normaal gesproken stijgt het kwik niet verder dan 21 tot 25 graden. Dat wordt nog eventjes de ventilator in het huis laten staan dus!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Weeronline | Beeld: Pexels