Trots: BN’ers reageren vol lof op Oranje Leeuwinnen na verlies WK

“Nederland staat totaal terecht in de finale”

De Oranje Leeuwinnen moesten zich gisteravond bewijzen tegen het Amerikaanse voetbalteam. De welverdiende plek in de finale van het WK verliep helaas niet zoals heel Nederland gehoopt had, maar toch was heel Nederland enorm trots op de toppers van het vrouwenteam. De ene BN’er reageerde nog positiever dan de ander. Helemaal terecht, vinden wij!

Nederland nam het op tegen het sterke Amerikaanse team.

De finale

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De Oranje Leeuwinnen moesten het gisteravond opnemen tegen regerend kampioen Amerika. Helaas was Amerika gewoonweg net iets te sterk, waardoor de wedstrijd op 0-2 eindigde. Ontzettend jammer voor het oranjeteam, aangezien de kans om te winnen enorm groot was.

Veel bekijks

Het vrouwenvoetbal ging niet onopgemerkt voorbij. Heel Nederland zat op zondagmiddag op het puntje van z’n stoel om het vrouwenteam aan te moedigen. Ook een flink aantal BN’ers zaten aan de buis gekluisterd. Zij deelden hun mening via Twitter, waar alle liefde voor het Nederlandse team naar voren kwam.

Trots

“Nederland staat totaal terecht in de finale. Moeilijker dan dit heeft USA het niet gehad. Gevochten als Leeuwinnen. Trots!”, reageert cabaretier Jochem Myjer op Twitter. Radio-dj Coen Swijnenberg is ook enorm trots op het vrouwenteam. Hij kan leven met de uitslag en deelt zijn mening op Twitter: “Amerika heeft terecht gewonnen, maar ze hadden er wel een tikkeltje gelukkige pingel voor nodig om zich los te maken van Nederland.”

Sari van Veenendaal

Opvallend waren de reacties op keepster Sari van Veenendaal. Sari speelde een ontzettend goede wedstrijd en liet zien wat haar kwaliteiten waren, dit ging niet onopgemerkt voorbij. De Nederlandse keepster won namelijk de gouden handschoen tijdens dit WK. “Trots op onze leeuwinnen! @SarivVeenendaal met name op jou!”, liet Patty Brard weten. Ook Frans Bauer reageerde vol lof op de oranje keepster: “Wat hebben de dames het fantastisch gedaan! In 1 woord geweldig! En hebben we beste keepster van het toernooi! De gouden handschoen!”.

 

Lees ook: Politie deelt waarschuwing voor fietsers met een fietsmand- of tas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollande Hoogte, VI-Images/Imago Sportfotodienst GmbH