Met dit trucje reken je af met vetvlekken in je kleding

vetvlekken

Vaarwel vieze vetvlekken!

Pizza is altijd een goed idee, zo redeneert ons voedselliefhebbende hart. Onze kleding kan echter wel een tegenargument bedenken: vetvlekken. Hoe erg je je best ook doet, na het verorberen van een punt quattro formaggi zit je al snel met vetvlekken in je kleding. Valt daar nog vanaf te komen? Gelukkig wel. Laat ons je vertellen hoe.

We kunnen bijna niet geloven hoe simpel dit trucje is.

Vetvlekken

Niet alleen kinderen komen weleens thuis met vetvlekken in hun kleding (denk: shirts die fungeren als servet voor vette kindervingertjes). Ook volwassenen kunnen er wat van. Denk maar even aan die keren dat de gehaktbal van je vork viel en óp je shirt belandde of vet dat uit de pan spettert en wederom óp je shirt terechtkwam. Het lijkt onmogelijk om die vetvlekken eruit te wassen, maar gelukkig kan een kleine toevoeging voor wereldse verschillen zorgen.

Krijgt

Wat het wondermiddeltje dan precies is? Krijt! Op Instagram deelde een moeder haar gouden tip om vetvlekken uit kleding te verbannen. “Vetvlekken: ga ze tegen met krijt!”, schrijft Instagramaccount Themamanotes. “Krijt simpelweg met het krijtje over de vetvlek zodat het het vet kan absorberen. Was het daarna met normaal wasmiddel. Het doet wonderen voor van alles, van lippenstiftvlekken tot baconvet!”

Lees ook: 6 gewoontes die je kleding kunnen verpesten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram The Mama Notes | Beeld: Videostill YouTube HomeArt TV