Gek op tulpen? Hier kun je ze zaterdag 19 januari gratis plukken

tulpen plukken
Hier worden we blij van

Loop even over de markt of werp een blik in een bloemenzaak en je kunt ze niet missen: die vrolijk, gekleurde tulpen. Het tulpenseizoen gaat zaterdag 19 januari officieel van start en dat moet groots gevierd worden. Zo wordt de Dam in Amsterdam zaterdag omgetoverd tot een enorme tulpenpluktuin.

Op de derde zaterdag van januari wordt de Nationale Tulpendag gevierd.

Tulpen zover het oog reikt

Nationale Tulpendag wordt zaterdag 19 januari alweer voor de achtste keer gevierd. Op deze dag wordt het begin van het internationale (snij)tulpenseizoen gevierd. Het tulpenseizoen loopt tot en met mei. Om dit groots te vieren steken diverse Nederlandse tulpenkwekers de handen uit de mouwen om een reusachtige pluktuin aan te leggen op de Dam. De kleurrijke pluktuin bestaat uit meer dan 200.000 tulpen. En het allerleukste is: je mag er gratis jouw eigen bosje tulpen plukken!

Regels

Wel zijn er uiteraard regels verbonden aan het plukken van je bosje tulpen. Zo meldt de website Tulpentijd dat de pluktuin vanaf 13:00 uur open is voor publiek en wordt er verzocht netjes in de rij te gaan staan. De tulpenpluktuin is elk jaar weer enorm populair en daarom staat er een gemiddelde wachttijd van 30 tot 60 minuten. Je hoeft je niet te vervelen, want de organisatie zorgt voor muziek en een gezellige sfeer. Als je eenmaal in de tuin loopt mag je maximaal 20 tulpen plukken, zodat nog veel meer andere mensen een prachtige bos kunnen plukken.

Hier kun je meer informatie vinden over het evenement. Ga jij erheen?

Lees ook: Met dit trucje blijft je bosje tulpen langer mooi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tulpentijd | Beeld: Pixabay