Twee jongeren krijgen boete van 99 euro voor schuilen in parkeergarage

Boete

Moeder uit woede om boete op Twitter

Twee enthousiaste handhavers hebben 23 juli flinke boetes uitgedeeld. Het regende pijpenstelen en wat is dan je eerste instinkt? Juist, schuilen! Alleen niet als het aan deze twee handhavers uit Almere ligt.

Petra’s zoon en zijn vriendin gingen schuilen in een parkeergarage toen het buiten hoosde. Alleen de handhavers lieten dat niet ongestraft toe. Een boete van 90 euro met 9 euro administratiekosten was het resultaat. Moeder Petra uitte haar woede op Twitter. “Zo lullig!”, schrijft ze. “Zoon en vriendin kregen gisteravond van fanatieke #handhavers elk een boete van 99 euro voor schuilen in een parkeergarage”.

De reacties van mensen stromen binnen. Ze reageert nog dat ze het best begrijpt dat jongeren niet in een parkeergarage mogen rondhangen, maar dat ‘een beetje coulance’ bij regen wel zou moeten kunnen. Ook zijn er mensen die hetzelfde meegemaakt hebben. Zo schrijft Rienk Andriessen: “Mijn dochter idem omdat ze bij AH Amersfoort schuilde náást de winkel onder passage voor regen.” Wat vind jij van deze boete, terecht of onterecht? Laat het ons weten!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: Twitter