Goed nieuws: we hebben nog twee mooie nazomerdagen tegoed!

Vandaag en morgen zullen nog twee mooie nazomerdagen worden

Begin deze week spraken we nog over nachtvorst, vrieskou en mogelijk autoruiten krabben. De zomer hebben we helaas nu echt achter ons moeten laten en de herfstige temperaturen zijn van start gegaan. Toch hebben we nog twee mooie nazomerdagen tegoed. En lang hoeven we niet te wachten, want de nazomerdagen zijn al vandaag en morgen!

Woensdag en donderdag stijgen de temperaturen nog eenmaal naar zomerse waarden.

Nazomerdagen

Vandaag kunnen we genieten van iets warmere temperaturen dan dat we deze week gewend waren. Het wordt vandaag overwegend zonnig, met temperaturen tussen de 17 en 19 graden. Maar vandaag zal niet de enige zonnige dag worden, want morgen gaat het pas echt mooi nazomerweer worden. Donderdag stijgen de temperaturen tussen de 20 en 22 graden. Helaas koelt het richting het weekend meer af.

Zonovergoten

Afgelopen nacht was het vrij fris, maar in de loop van de ochtend wordt het zonnig en droog. Rond het IJsselmeer en in de kustgebieden kan het nog wel flink gaan waaien. In de rest van Nederland is de wind matig. De temperaturen van vandaag zijn voor deze tijd van het jaar normaal. Morgen is iets uitzonderlijker omdat dan de temperaturen nog meer gaan stijgen. Grotendeels van het land is zonovergoten, met in het noorden kans op iets meer bewolking. Met een temperatuur boven de 20 graden zal het aangenaam warm aanvoelen en blijft het in het hele land droog.

Weekend

Vanaf vrijdag is het helaas weer gedaan met de mooie nazomerdagen. Dankzij een frisse wind zal het niet meer veel warmer worden dan zo’n 18 graden. In het weekend blijven de temperaturen rond datzelfde kwik hangen en wisselen zon en regen elkaar af.

Lees ook: School van overleden kinderen treindrama Oss plaatst emotionele rouwadvertentie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Pixabay