Huh? Deze twee regels bij Monopoly bestaan eigenlijk helemaal niet!

En toch speelt iedereen het zo

Monopoly: het spel dat vriendschappen kan verbreken – ‘Heb je nu alweer geld van de bank gestolen?’ – en dat eindeloos kan duren. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo hoort? Het blijkt dat we zelf een aantal regels hebben bedacht, die eigenlijk helemaal niet bij het spel horen!

Het spel hoort eigenlijk helemaal geen uren te duren.

Spelen

Wie weleens Monopoly heeft gespeeld, weet dat het spel soms ellendig lang kan duren. Het geld gaat op een of andere manier maar niet op. Het resultaat? Mensen worden ongeduldig en hebben geen zin meer. Zo jammer, want het is zo’n leuk spelletje. Maar ja, het blijkt dus eigenlijk onze eigen schuld.

Verkeerd spelen

De meeste mensen spelen het spel blijkbaar verkeerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van vrij parkeren? Dat bestaat dus niet. En hoe koop jij een huis? Wacht je tot je op het vakje staat? En kunnen mensen dan kiezen of ze het wel of niet willen kopen? Daar gaan we helaas de mist mee in. Hoe het dan wel zit? Je leest het op de volgende pagina.

Monopoly

Oh oh: blijkbaar zijn er een aantal Monopoly-regels die we volledig uit onze duim hebben gezogen. Zoals het idee dat je al het geld in de pot krijgt wanneer je op ‘Vrij Parkeren’ terecht komt. Guess what? Dit is eigenlijk één grote illusie. Volgens de makers van het spel bestaat er namelijk helemaal geen pot! Een speler die uit het niets een hele klap geld krijgt, dat is puur geluk. En dat is niet waar het spel om draait, aldus de breinen achter Monopoly. Daarnaast zorgt het onverwachtse grote geldbedrag ervoor dat het spel onnodig langer gaat duren. Het doel van het spel is dat alle spelers, behalve de winnaar, failliet gaan.

Kopen of niet kopen?

Ook kopen we straten en stations op de verkeerde manier. Hoe we het altijd doen: wanneer we op een straat terechtkomen, mogen we deze kopen. Willen we dat niet, of hebben we onvoldoende geld? Dan is de volgende speler aan de beurt. Je raadt het al: hartstikke fout! Hoe het eigenlijk hoort: wanneer iemand op een straat komt, moét deze straat door de bankier geveild worden. De hoogste bieder mag het kopen, beginnend bij 10 euro. Zo gaat het spel dus ineens een stuk sneller en word je gedwongen een paar tactische keuzes te maken. Speel jij Monopoly voortaan op de juiste manier?

Pagina 1/1

Lees ook: Verkouden? Deze fouten maken je verkoudheid juist erger

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Infonu | Beeld: Pexels