Tweelingbroers (18) kregen dezelfde leveraandoening en maar eentje kreeg een donorlever…

Devin blijft achter met een grote leegte

Tweelingbroers Nick en Devin waren een eeneiige tweeling die dezelfde leveraandoening kregen. Een levertransplantatie was voor beide jongens nodig om hun leven te redden. Devin kreeg op tijd een nieuwe lever, maar voor Nick kwam die hulp te laat…

Maandag overleed hij.

Symptomen

Bij Nick waren de symptomen van de leveraandoening als eerste te zien. Zijn benen deden pijn en toen beide broers onderzocht werden, constateerde de doktor de aandoening. Het enige wat hun in leven kon houden, was een donorlever, maar daarvoor zou hun gezondheid wel eerst moeten verslechteren.

Kanker

In januari was het donormoment voor Devin daar. Hij werd gered door zijn nieuwe lever en aan ABC News vertelt zijn moeder dat haar zoon ‘nieuw leven werd ingeblazen’. Voor Nick kwam hulp helaas niet. De andere helft van de tweeling kreeg naast zijn leveraandoening ook kanker en dat maakte hem ongeschikt voor een transplantatie. Op achttienjarige leeftijd overleed hij.

Dapper

De moeder van de tweelingbroers schrijft een emotioneel bericht op Facebook, waarin ze vertelt hoe Nick sterk was en vooral ook heel dapper. Hij beschermde iedereen die hij lief had en hij liet iedereen zijn pure hart zien. Ook vertelt ze dat Devin kapot is van het verlies en hij het gevoel heeft dat er een deel van hem mist.

Lees ook: De 19-jarige Michiel lijkt hoogbejaard door zeldzame ziekte

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Facebook