Twitter raakt niet uitgepraat over nieuwe show Een Jaar Van Je Leven

een jaar van je leven

Van ‘net Squid Game’, tot ‘nu al irritant’ – dit vonden de kijkers

Mocht je het gemist hebben: gisteren is de gloednieuwe realityshow Een Jaar Van Je Leven van start gegaan. Veertig deelnemers moeten het een jaar lang met elkaar zien uit te houden in één huis met beperkte voorraden en mogelijkheden. Hierbij worden zij 24/7 in de gaten gehouden door een hoop camera’s. Net zoals met soortgelijke programma’s, zoals Utopia en Big Brother, levert dit op Twitter een hoop commentaar op.

Een Jaar Van Je Leven

Er is de afgelopen weken al flink wat geschreven over de nieuwe SBS-show Een Jaar Van Je Leven. Gisteravond was het dan eindelijk zover: de gloednieuwe realityshow ging van start. Met een dagelijkse uitzending op SBS6 en een livestream die je 24 uur per dag kunt volgen, hebben we de komende tijd een hoop om naar uit te kijken. Want hoe liggen de verhoudingen in de groep? Wie houden het ’t langst uit? Welke deelnemers mogen als eersten hun koffers weer pakken?

Squid Game

Natuurlijk maakt de nieuwe show ook een hoop los op Twitter. Zo viel het kijkers direct op dat de show behoorlijk deed denken aan die gigantische Netflix-hit, Squid Game. Van de opstelling in rijen bij de eerste opdracht tot de stapelbedden: het had allemaal behoorlijk wat weg van die populaire Koreaanse show – maar dan in real life.

Irritaties

Ook leren we de deelnemers nu langzaamaan kennen. Van de veertig mensen moest pechvogel Manuela als eerste vertrekken, omdat zij als traagste uit de bus kwam bij de eerste opdracht. Maar van de 39 overgebleven bewoners van het terrein, zijn er direct een aantal die opvallen. En dan niet in positieve zin, als we de tweets mogen geloven. In het bijzonder krijgt deelnemer Martin het zwaar te verduren. Van ‘nu al een enorme irritatiefactor’ tot ‘zelfs z’n lach is irritant!’: kijkers steken hun mening niet onder stoelen of banken. Ook Bert en Johan moeten eraan geloven.

Oei, als dit nog maar goedkomt! Ga jij Een Jaar Van Je Leven volgen? Welke deelnemers vind jij tot nu toe het leukst? En van welke mensen denk jij dat we ze over een jaar terugzien bij de grote finale?

Lees ook: Hilarisch: Johan Derksen blijkt trouwe kijker B&B Vol Liefde

Bron: Love Reality 1, 2 | Beeld: Videostill