Gebruikers van Twitter opgelet! Verander je wachtwoord vandaag nog

Door storing miljoenen wachtwoorden op straat

Misschien heb je de melding al gezien toen je Twitter opende: gebruikers doen er goed aan om hun wachtwoord per direct te veranderen. Dit komt door een storing binnen de social-mediasite zelf.

Miljoenen gebruikers moeten wachtwoord veranderen.

Twitter

Normaal gesproken gebruikt Twitter technologie om de data van gebruikers te beschermen. Door een fout in de codering werden wachtwoorden zichtbaar die normaal voor iedereen onzichtbaar zouden moeten zijn. Het lek is intussen gedicht en er wordt onderzoek gedaan of de wachtwoorden ergens terecht zijn gekomen. Daaruit blijkt dat alleen intern de wachtwoorden mogelijk te zien waren, maar toch adviseert Twitter dat gebruikers hun wachtwoorden nu nog veranderen. Als je dit wachtwoord op andere plekken gebruikt doe je er ook goed aan om hem daar ook te veranderen.

Excuses

Twitter biedt zijn excuses aan. ‘Het spijt ons enorm dat dit gebeurd is. We begrijpen dat mensen ons waarderen en ons vertrouwen en we willen dat vertrouwen graag terugwinnen.’ Ook doet de website er alles aan om te voorkomen dat deze bug nog eens voorkomt.

Veiligheid

Twitter geeft in hun persbericht ook een paar tips om zo veilig mogelijk accounts te gebruiken. Ze raden aan je Twitterwachtwoord te veranderen en dit gebruikte wachtwoord ook op andere sites aan te passen. Ook zeggen ze dat je het beste een uniek wachtwoord kunt verzinnen wat je nergens anders gebruikt en gebruik kunt maken van de twee-staps-verificatie.

Lees ook: Zó zorg je ervoor dat er tijdens je vakantie niet in je huis wordt ingebroken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Twitter | Beeld: Pixabay