Typisch Hollands zomerweer op komst: zonneschijn én regen

typisch hollands zomerweer

Het wordt deze week wisselvallig

Na een periode met tropische temperaturen, krijgen we deze week te maken met een aantal koelere dagen. We moeten het doen met typisch Hollands zomerweer. Ondanks dat het zonnetje zich regelmatig zal laten zien, zullen er ook de nodige regenbuien vallen. Maar er is ook goed nieuws! Vanaf woensdag gaan de temperaturen geleidelijk aan weer omhoog en donderdag kunnen we alweer genieten van een heerlijk zonnige dag.

De temperaturen zijn laag voor de tijd van het jaar.

Lichte buien

De zonaanbidders onder ons moeten helaas nog even geduld hebben. Dankzij een noordwestelijke wind liggen de temperaturen deze week aan de lage kant voor de tijd van het jaar, zo laat meteorologe Diana Woei van Weerplaza weten. ”Die noordelijke wind voert frisse lucht en wolkenpartijen aan over ons land. Vooral in het noorden kunnen lichte buien vallen.”

Opklaringen

Het blijft vandaag op de meeste plaatsen droog en in het midden en zuiden van het land schijnt de zon geregeld. Het wordt later in de middag 17 graden in het noorden tot 22 graden in Limburg. De windkracht neemt vanavond af en we zullen te maken krijgen met lichte opklaringen. In het noorden kan nog wel een lichte bui vallen.

Warm zomerweer

Dinsdag krijgt de noordelijke helft van Nederland te maken met lichte buien, terwijl in het zuiden de zon schijnt en de temperatuur rond de 20 graden ligt. ”In de noordelijke provincies blijft het kwik steken op 17 graden”, aldus Woei. In de tweede helft van deze week gaan de temperaturen gelukkig weer omhoog en vanaf donderdag kunnen we weer genieten van warm zomerweer. ”Het wordt donderdag voor het eerst warm, met ’s middags 20 tot 22 graden.”

Lees ook: Politie deelt waarschuwing voor fietsers met een fietsmand- of tas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Weerplaza | Beeld: Pexels