Uitgelekte tape achtervolgt Patricia Paay nog altijd: ‘Je zou het liefst iemand dood willen schieten’

‘Een flinke schadevergoeding zal me geen beter gevoel geven’

De tape die in februari uitlekte waarop te zien is dat Patrica Paay seks heeft, zal nog heel lang aan haar blijven knagen, dit laat de zangeres en mediapersoonlijkheid weten in Linda’s Zomerweek. Constant denkt Patricia nog aan de uitgelekte beelden.

Nadat in februari het filmpje van Patrica Paay de ronde ging waarin ze plasseks had, sloot de 68-jarige zich wekenlang op in huis. De schaamte was groot. Wel kreeg ze veel steun in de vorm van lieve mailtjes en berichten. Er kwamen zelfs vrouwen aan de deur en haar hele huis stond vol met bloemen. “Toen dacht ik: ik moet er gewoon met opgeheven hoofd tegengaan”, vertelt ze in Linda’s Zomerweek. “Je moet verder in het leven.”

Ingestort 
Toch is het uitgelekte filmpje niet iets wat Patricia zomaar achter zich kan laten. Het achtervolgt haar nu, een half jaar later, nog steeds. “De gedachte blijft bij mij, constant. Dan vraag ik me af: wat denk jij?” Volgens de blondine zal dit gevoel bij haar blijven en ook niet afnemen.
Patricia schaamde zich naar eigen zeggen dood toen de beelden aan het begin van het jaar uitlekten en massaal werden verspreid. Volgens haar kan een mens zich niet meer schamen dan dat. Ze stortte helemaal in.

Inmiddels sluit Patricia zich niet meer op in haar huis, maar nog altijd heeft ze het er moeilijk mee dat ze niet weet wie de beelden van haar gelekt heeft. “Je zou het liefst iemand dood willen schieten of een zwieper willen geven, maar het is moeilijk te achterhalen.”

Afschrikken door schadevergoeding
Ook het feit dat er geen wetgeving is tegen het verspreiden van beelden van een ander vindt Patricia vreemd. Zeker in deze tijd van social media. Patricia hoopt een eventuele rechtszaak rondom haar sekstape te winnen en een schadevergoeding binnen te slepen. Ze hoopt hierbij op een hoog bedrag. Niet omdat ze zich dan beter zal voelen, maar ze hoopt dat het mensen in de toekomst zal afschrikken om zoiets te doen. “Als mensen weten dat ze heel veel geld moeten betalen, denken ze er nog even langer over na.” De actrice benadrukt dat het geld haar niet zal helpen. Een lekkerder gevoel zal ze er ‘helemaal niet’ van krijgen.

Dit artikel nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Show | Beeld: Videostill