Veel ophef om ‘vrouwen kunnen niet rijden’-uitspraak uit First Dates

Veel vrouwen vraten zichzelf op tijdens het horen van deze uitspraak

Het nieuwe seizoen van First Dates Nederland is nog maar net begonnen, maar de eerste afleveringen maken de tongen alweer los. Zo houdt de vraag van aflevering twee of je een vouwer of een propper bent ons nog steeds bezig en staat het zonnebankengesprek uit aflevering één ook nog in ons geheugen gegrift. Deze twee onderwerpen zijn echter niets vergeleken met de uitspraak die we gisteren hoorden. De 34-jarige Ersin haalde zich behoorlijk wat woede op de hals op Twitter toen hij zei dat vrouwen niet kunnen autorijden…

Niet iedereen is het met hem eens.

Derde aflevering

In de derde aflevering van het datingprogramma zagen we alweer aardig wat ongemakkelijke gesprekken, maar het gesprek tussen de 34-jarige Ersin en de 29-jarige Nikki spande toch wel de kroon. Het gesprek tussen de twee verloopt redelijk, totdat de gespierde beveiliger een uitspraak doet over het rijgedrag van vrouwen. De twee hebben het over een avondje stappen en dat Nikki dan de Bob zou zijn. Nikki grapt: “Durf je wel bij een vrouw in de auto?” Waarop Ersin een antwoord geeft dat ze niet had verwacht.

‘Vrouwen kunnen niet rijden’

“Eerlijk gezegd: vrouwen kunnen niet echt rijden.” Vervolgens kijkt zijn date hem verontwaardigd aan en vraagt waar hij dat op baseert. “Met parkeren hebben ze altijd problemen”, en hij maakt de aanname dat ze op de snelweg zeker 80 rijdt. Ook zouden vrouwen volgens hem met hun neus op het stuur rijden. De blondine is zeker niet gediend van deze uitspraken en laat weten dat ze gewoon normaal rijdt. “Dan ben jij een van de weinigen die net als een man rijdt”, vindt Ersin. Later laat de blondine weten dat ze -net als de rest van televisiekijkend Nederland- zich over die opmerking op zat te vreten.

Twitter

Nikki is niet de enige die liet blijken dat ze het onzin vindt dat vrouwen niet goed auto kunnen rijden. Ook Twitter laat van zich horen.

 

Heb je de aflevering van gisteren van First Dates gemist? Bekijk het hier terug. Om 15:45 begint het gesprek over het autorijden.

Lees ook: Zo ziet Frenchy uit Grease er nu uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: First Dates, Twitter | Beeld: videostill