Breaking: Utopia stopt in december definitief

In december wordt de finale van Utopia uitgezonden 

We zijn zes jaar en 1554 afleveringen verder, maar Utopia gooit nu dan toch echt de handdoek in de ring. Het spraakmakende tv-programma op SBS 6 stopt aan het eind van dit jaar. Op dit moment verblijven er nog 15 inwoners van het realityprogramma. Zij kregen vandaag het nieuws te horen dat het tv-programma definitief stopt. 

De inwoners leven nu toe naar de finale, die eind december dit jaar plaatsvindt.

Ideale samenleving creëren

Utopia ging op 31 december 2013 met veel interesse van start. Het plan van het veelbesproken programma was om in één jaar tijd een ideale samenleving te creëren op een verlaten terrein bij Laren. Het programma werd echter zo succesvol, dat de programmamakers waren genoodzaakt om Utopia met een jaar te verlengen. Nu, zes jaar verder, is het programma nog steeds op tv. In mei 2018 was het niet meer mogelijk om het Utopia-terrein te huren en daarom ging Utopia 2 van start.

Utopia 2

In al die jaren deden diverse inwoners mee aan het programma. Discussies werden gevoerd, er werd geëxperimenteerd, veel ruzie gemaakt, maar bovenal werd er veel plezier beleefd. Tot twee keer toe is het de deelnemers van Utopia gelukt om een kale omgeving te veranderen in een bruisende mini-samenleving. Wat in veel gevallen voorzien was van alle gemakken en soms zelfs luxe.

Sociaal experiment

Het sociale experiment is in de loop der jaren uitgelopen tot een van de meest spraakmakende realityshows. De zender SBS 6 gaat een nieuwe fase in, en Utopia moet daarom plaats maken voor andere mooie en verrassende programma’s. SBS maakt later bekend welk tv-programma er in het tijdslot van Utopia te zien zal zijn.

De grote finale

SBS 6 zendt Utopia elke werkdag van 19:30 uur tot 20:30 uur uit. Vanaf volgende week maandag wordt het programma van 18:00 tot 19:00 uur uitgezonden. Er zal vanaf volgende week dan ook te zien zijn hoe de huidige inwoners van Utopia toeleven naar de finale van eind december. Meer informatie over de finale van het programma volgt nog. 

Lees ook: Wat léúk! Dit zijn de eerste beelden van tweede seizoen Chateau Meiland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill