Vacature: Zweedse kunstenaars betalen je om de hele dag niets te doen

vacature
Een vacature om helemaal niks te doen

Voor wie klinkt dit als muziek in de oren? Betaald krijgen om de hele dag te niksen, ideaal toch? Twee Zweedse kunstenaars zoeken iemand die de hele dag wil luieren. Het enige wat je moet doen? ’s Ochtends inklokken. Daarna mag je je tijd helemaal vrij indelen. Dit is wel een hele bijzondere vacature.

Er moet toch een addertje onder het gras zitten?

Vacature

De functie is gebaseerd in het nieuwe treinstation Korsvägen van de Zweedse stad Göteburg. Leeftijd, geslacht of ervaring is niet belangrijk, het enige wat je voor deze functie moet doen is ’s ochtends inklokken. Wat je verder wil doen gedurende de dag is aan jou. Ga je lekker een boekje lezen, ergens koffie drinken of shoppen? Het mag allemaal.

Reden

Zit er dan geen addertje onder het gras? Nee hoor, de twee kunstenaars en initiatiefnemers hebben het project opgezet omdat er in de snelgroeiende stad Göteburg steeds minder ruimte is voor arbeiders. Met deze baan geven de kunstenaars een stukje controle terug. Hoe ze hun werknemer bekostigen? Ze hebben een prijs gewonnen van 575.000 euro. Dat geld wordt geïnvesteerd zodat de werknemer betaald kan worden.

Kunst

Bij het inklokken gaat een fluoriserend licht aan op het station, zodat iedereen kan zien dat de werknemer aan het werk is. Je hoeft niet op het station te blijven, je zou dus in theorie gewoon weer naar huis kunnen gaan. Je mag geen andere baan aannemen, dus je kunt niet ondertussen ook ergens anders werken. Wel mag je lekker luieren en je hobby’s uitoefenen. Je krijgt omgerekend ongeveer 2060 euro per maand met een jaarlijkse loonstijging. Ook heb je vakantiedagen en een pensioen. Slapend rijk worden was nog nooit zo gemakkelijk!

Bekijk de hele vacature hier.

Lees ook: Dit moet je niet doen als je wakker wordt, maar we doen het allemaal

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eternal Employment | Beeld: Unsplash