Vader van dames O’G3NE mengt zich in de discussie: “Ik ben woest!”

Vader Ricardo Vol woedend op Bløf

Eerder vandaag gaven de meiden van O’G3NE een flinke sneer aan de mannen van Bløf na een uitspraak die Paskal Jakobsen, de leadzanger van Bløf, heeft gedaan in een interview met het AD. In het interview deed hij een aantal opmerkelijke uitspraken.

Uitspraak Bløf
In het interview vertelt Jakobsen: “Op verzoek heb ik dit jaar een liedje voor OG3NE geschreven, samen met een Engelstalige singer-songwriter. Dat is uiteindelijk niet uitgekozen, hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan. Dat was gemaakt door hun vader, begreep ik. Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden.’’ Ook voegt bandlid Peter daar aan toe dat de keuze voor het nummer waarschijnlijk is genomen op basis van geld: “Ik mag het misschien niet zeggen, maar zo’n keuze levert voor de familie natuurlijk wel wat op qua royalty’s.’’

Reactie O’G3NE
Deze uitspraak viel bij O’G3NE blijkbaar niet in goede aarde, want op Twitter halen ze flink uit naar Bløf met de volgende woorden: “Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft ‘t allemaal maar Bløf #auw.”

“Ik ben woest”
Nu heeft ook de vader van de meiden gereageerd op de uitspraken. Onder een foto op Instagram zet hij het volgende: “Verbijstering… .. hier in Maastricht, waar ik mijn vrouw bijsta tijdens slopende bestralingen, ontving ik ‘t bericht dat de meiden op twitter een reactie hadden gegeven op uitspraken van Bløf. De solide band afkomstig van dezelfde Zeeuwse bodem als mijn geboorteplaats Goes. Na het stuk te hebben gelezen begrijp ik mijn dochters niet alleen maar al te goed, maar ben ik persoonlijk woest. Whatever publiek of muzikanten/schrijvers van mijn liedje vindt, iedereen weet dat mijn vrouw en haar lijden de inspiratiebron van ‘Lights And Shadows’ is. Dieper vanuit ons hart kon dit liedje dus niet komen. Veel mensen uit Nederland hebben ‘t liedje omarmd en zijn achter OG3NE gaan staan. Hoe geweldig was dat. Dat zou indicatie genoeg moeten zijn voor de heren van Bløf. Maar mededogen en inlevingsvermogen heeft plaatsgemaakt voor zelfingenomenheid. Twistbaar blijft het of andere liedjes beter waren dan die van mij, maar dat ‘t ons om royaltys te doen zou zijn is de meest schandalige uitspraak uit het hele stuk.”

Bron: LINDAnieuws | Beeld: Instagram