Vader herenigd met dochter nadat hij haar 20 jaar geleden kwijtraakte in de trein

Een bizar verhaal met een ontroerend einde

Yulia Gorina (nu 24) raakte in 1999 als 4-jarig meisje vermist tijdens een treinreis met haar vader. Ondanks de zoektocht die erop volgde, werd ze nooit teruggevonden. Tót nu toe! Dankzij haar vriend werd Yulia na twintig jaar weer herenigd met haar ouders en is het gezin weer compleet.

Het gezin is na al die jaren eindelijk weer compleet.

Dochter kwijt

Viktor Moiseenko, de vader van Yulia, viel tijdens een treinreis in Wit-Rusland in 1999 in slaap. Op het moment dat hij wakker werd, bleek zijn 4-jarige dochtertje spoorloos verdwenen. ”Dagenlang namen we dezelfde trein tussen Minsk en Asipovichy om reizigers te vragen of ze onze dochter hadden gezien”, vertelt Lyudmila, de moeder van het meisje aan The Sun. ”Al die tijd bleven we hoop houden.”

Adoptie

Ruim 900 kilometer verderop werd Yulia gevonden. De politie ging ervan uit dat iemand het meisje met kwade bedoelingen had meegenomen. De peuter werd na haar vondst in 1999 niet geregistreerd. Er werd nog wel met man en macht geprobeerd de ouders van Yulia te traceren, maar dat mocht niet baten. Daarom werd het meisje beschikbaar gesteld ter adoptie. Het enige wat de inmiddels 24-jarige zich van die periode herinnert, is een ‘vaag koppel’ door wie ze meegenomen zou kunnen zijn.

Tranen van geluk

Ondanks de vele zoekacties van beide kanten, vonden de familieleden elkaar niet. Tot het moment waarop het de 31-jarige vriend van Yulia haar ouders wél lukte haar ouders op te sporen op internet. Een ontroerende ontmoeting volgde en de vader van Yulia smeekte zijn dochter om hem te vergeven. Hij was ten slotte degene die haar was kwijtgeraakt. Maar Yulia koesterde geen enkel wrok en was simpelweg dolblij dat ze haar biologische ouders weer had teruggevonden. De familie praatte ”met tranen van geluk” op de eerste dag bij tot drie uur ‘s nachts.

Lees ook: De eerste aflevering van ‘Ver van Huis’ valt bij kijkers niet in goede aarde

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels