Vader Meghan Markle maakt zich grote zorgen om dochter: ik zie de pijn door de glimlach van Meghan heen

Meghan

“Ze ziet er doodsbang uit”

Als de nieuwbakken hertogin van Sussex komt er veel op het bordje van Meghan Markle. Zo mag ze niet meer zomaar dragen wat ze zelf wil, mag ze geen politieke uitingen doen en mag ze diverse voedingsmiddelen niet eten. En dat is slechts een greep uit de vele regels waar 36-jarige zich aan moet houden. Hoewel het erop lijkt dat de vrouw van Harry zich probleemloos aanpast aan haar nieuwe leven als royal, is dat volgens de vader van Meghan schone schijn. 

Thomas Markle vindt dat zijn dochter er doodsbang uitziet.

Geen oprechte glimlach

Meghan ging zaterdag 14 juli samen met haar schoonzus Kate Middleton naar Wimbledon om haar vriendin Serena Williams aan te moedigen. Hoewel de hertogin met een brede lach te zien was, gingen bij vader Thomas de alarmbellen af. Hij vermoedt dat alles schijn is. “Ik denk dat ze doodsbang is”, deelt hij in een interview met de Britste krant The Sun. Thomas beweert dat zijn dochter het ontzettend moeilijk heeft om zich aan te passen aan haar nieuwe, koninklijke verplichtingen. Dit baseert hij op het zien van de glimlach van zijn dochter, hij vindt dat het niet oprecht is. “Ik denk dat ze doodsbang is. Ik zie het in haar ogen en in haar gezicht. Ik zie het in haar glimlach. Ik heb haar glimlach jarenlang gezien en ik weet hoe die eruit moet zien. Ik hou niet van de lach die ze nu vertoont. Het ziet er pijnlijk uit.”  Thomas maakt zich dan ook grote zorgen om zijn dochter. Bovendien speculeert hij dat zijn dochter onder grote druk staat. “Als je je aan die familie verbindt, moet je een hoge prijs betalen.”

Kritisch

Thomas Markle kijkt dan ook met een kritisch oog naar de gewoontes en tradities van de Britse koninklijke familie en vindt deze ouderwets. Zo doelt hij onder andere op de regel dat Meghan onder een jurk of rok altijd een panty moet dragen in het openbaar. “Waarom moet ze zich aan die belachelijke dresscode houden? Ze ziet eruit alsof ze uit een oude film komt. Het is 2018 en zij kleedt zich nu zoals in 1930. Waarom moeten haar knieën bedekt zijn?”

Slechte band dochter

Thomas had voor de bruiloft weinig contact met zijn dochter, maar volgens de 73-jarige man is dat na de bruiloft nog minder geworden. Zo zou Meghan zijn telefoontjes niet meer beantwoorden. “Ik heb een hartaanval gehad, maar dat interesseert blijkbaar niemand. Er is een kans dat ik snel doodga”, zegt hij. “Maar ik wil haar zeggen dat het me spijt dat alles verkeerd is gelopen. Ik wil onze geschillen achter ons laten en opnieuw met elkaar praten. Ik mis haar enorm.”

Uitspreken

Het is niet de eerste keer dat Thomas Markle zijn verhaal doet aan de pers. Zo deed de vader van de hertogin van Sussex eerder al een boekje open bij talkshow Good Morning Britain over het verzoek van Harry om zijn dochters hand, zijn gezondheid en over de relatie met de Britste koninklijke familie. Dit deed veel stof opwaaien door de uitspraken die Thomas deed (onder andere omdat hij Harry liet beloven zijn dochter nooit te mogen slaan) en omdat Thomas zich een paar dagen voor de bruiloft had laten betalen door een paparazzo om zogenaamde spontane foto’s te maken.

Thomas was niet aanwezig op de bruiloft van zijn dochter. Volgens een officiële verklaring van Kensington Palace zou Thomas niet aanwezig zijn wegens hartproblemen, maar vermoedelijk kwam hij niet wegens zijn gedrag naar de paparazzi toe.

Lees ook: Dit is waarom Meghan Markle altijd te grote schoenen draagt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest! 

Bron: Weekend-online, AD, HLN | Beeld: Videostill UKTV