Vader ‘meisje van Nulde’ woedend op Gordon: ‘walgelijk dat er grappen over worden gemaakt’

De uitspraak van Gordon maakte veel los

De vader van de in 2001 vermoorde Rowena Rikkers, ook bekend als ‘het meisje van Nulde’ is kwaad op Gordon. In het RTL4-programma ‘Geer en Goor zoeken een hobby’ zegt Gordon in bed tegen Gerard Joling; “Ik word weer wakker naast het meisje van Nulde zie ik”. Deze opmerking viel niet in goede aarde bij Martin Huisman, de vader van het vermoorde meisje. 

Walgelijk
Zijn advocaat Sebas Diekstra vertelt: “deze opmerking is helemaal verkeerd gevallen bij Martin, hij is woest. Hij vindt het walgelijk dat er grappen worden gemaakt over de rug van zijn vermoorde dochter.” De gewraakte uitspraak komt uit een aankondiging van de uitzending van komende vrijdag. Het gaat hier om herhalingen van vorig jaar. Huisman wil dat het fragment niet uitgezonden wordt en eist excuses. Hij gaat RTL erover aanschrijven.

Herhalingen
Volgens het AD heeft RTL in mei vorig jaar al excuses gemaakt voor het betreffende fragment en beloofde destijds dat het uit het programma zou worden geknipt. Toch is het fragment weer uitgezonden in een promotiefilmpje voor een herhaling van de reeks. Kleuter Rowena kwam zestien jaar geleden door mishandeling om het leven. Lichaamsdelen werden later teruggevonden bij onder meer Hoek van Holland en Strand Nulde. Haar stiefvader Mike J. is in 2003 veroordeeld voor haar gewelddadige dood. De moeder van Rowena, die niet heeft ingegrepen en geen melding heeft gemaakt van vermissing van haar dochter, is veroordeeld tot acht jaar cel voor deze passieve rol. Zij legde volgens de rechter tegenstrijdige verklaringen af betreffende haar band met J.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: AD | Beeld videostill