Na veel kritiek deelt vader de reden waarom hij zijn pitbull bij zijn jonge dochter laat slapen

Velen zijn het niet eens met zijn beslissing

Op het wereldwijde web slingeren tientallen foto’s en filmpjes van volwassen en kinderen met hun huisdier. Voornamelijk honden worden gezien als de beste vriend van de mens, sommige mensen vinden het dan ook geen probleem om een hond bij hen in bed te laten slapen. Anderen zijn hier geen fan van. Zo kreeg vader Kyle veel kritiek op een filmpje waarin te zien is dat zijn pitbull bij zijn jonge dochter in bed slaapt.

De vader deelt een bijzonder verhaal over de vriendschap tussen zijn dochter en de hond.

Schattig

LADbible deelde afgelopen woensdag een schattig filmpje op Facebook. Op de video is te zien dat een pitbull in de bed slaapt met een klein meisje, nog een peuter. Het meisje dekt de pitbull toe met een dekentje en gaat ernaast slapen. Hoewel het er ontzettend schattig en onschuldig uitziet, wordt er veel kritiek geleverd op het tafereel (zie het filmpje hieronder). Zo merken velen op dat dit gevaarlijk is en ook onhygiënisch. 

 

Verhaal

Alle kritiek op de situatie is de vader van het meisje niet ontgaan en daarom besloot hij een bijzonder verhaal te delen. “Hier wat achtergrondinformatie”, begint Kyle Leary zijn verhaal op Facebook. “Dit is Adalynn die Fury (de hond) instopt, Fury is haar beste vriendin en bodyguard sinds ze geboren is. We wonen in Alaska en we zijn kort geleden getroffen door een heftige aardbeving.” De aardbeving had een kracht van 7,0 op de schaal van Richter met diverse naschokken. “Sindsdien is Ady bang en heeft ze moeite met slapen”, vervolgt haar vader zijn bericht. “De enige manier voor haar om te slapen, is als Fury naast haar ligt om haar te beschermen.”

Uitzondering

De vader laat weten dat de hond altijd naast het bed van zijn dochter ligt, maar dat de hond tijdens een naschok naast zijn dochter ging liggen om haar te knuffelen en gerust te stellen. “Ik ben het ermee eens dat je een kind en dier nooit zonder toezicht moet laten, maar we hebben meer dan honderd uur met onze hond getraind en we kennen hem door en door. Fury is niet zomaar een dier. Hij weet dat het zijn baan is om Ady te beschermen en om haar hulphond te zijn als zij hem nodig heeft.”

Bijval

Ondanks dat de vader veel kritiek kreeg, zijn er ook veel mensen die hem bijvallen. Zo zijn er velen die laten weten de vader te begrijpen en plaatsen anderen ook een foto van hun hond bij hun kindje. Dit levert veel schattige kiekjes op.Vind jij dat het wel of niet kan om een hond bij een (jong) kind te laten slapen?

Lees ook: Dit zijn de braafste en ondeugendste hondensoorten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: videostill