Vader schrikt zich rot van het kaartje dat hij van zijn zoon (8) krijgt die op een zomerkamp is..

IS-kaartje

‘In tijden van IS is dit misselijkmakend’

David Manhaeve, een Belgische vader, is zich rot geschrokken van het kaartje dat hij van zoontje kreeg. Hij zag dat de post die hij kreeg afkomstig was van het kamp waar zijn zoon van acht jaar op dat moment verbleef en verwachtte een positief bericht te lezen. Niks bleek minder waar.

De zoon van David was bij een kamp van Chiro, een christelijk geïnspireerde jeugdbeweging. Toen hij de envelop opende zag hij een foto van een groepje jongeren die geblinddoekt op hun knieën zaten en bespoten waren met rode verf. De vader schrok zich rot. “In tijden waarin IS ons continu met zulke beelden confronteert, is dit misselijkmakend”, zegt de boze vader tegen Het Laatste Nieuws.

‘Typische doop’
Bij de jeugdbeweging schrokken ze op hun beurt weer van de reactie van de vader. De foto laat volgens de beweging een ‘typische doop’ zien. Chiro biedt zijn excuses aan via social media en vertelt dat de foto niet meer gebruikt zal worden. “Ze hadden er niet bij stilgestaan dat de foto anders geïnterpreteerd kan worden door mensen die de context niet kennen”, zegt de woordvoerster van Chirojeugd Vlaanderen tegen Het Laatste Nieuws. “De rode verf staat symbool voor hun afdelingskleur, niet voor bloed. Ze sturen dat kaartje al een paar jaar – tot voor kort zonder klachten.”