Niet voor de poes: voorkom dat je deze vaginafouten maakt

vaginafouten

Deze fouten hebben een negatief effect op je vagina

Hoewel alle kwaaltjes vervelend zijn, is het wel even een ander verhaal als je vagina last heeft van iets. De drempel om naar de dokter te gaan is dan toch wat hoger dan wanneer je iets hebt aan je been. Gelukkig heb je de gezondheid van je vagina ook deels zelf in de hand. Voorkom daarom dat je déze fouten maakt en je vagina zal veel gezonder blijven.

Voorkom dat je deze vijf fouten maakt:

Strakke kleding

Skinny jeans kunnen je achterste goed uit laten komen, maar erg goed voor je lady parts is de strakke broek niet altijd. Te strakke kleding zorgt ervoor dat je lichaam – en dus ook je vagina – niet goed kan ademen. Je zweet daardoor meer en bacteriën krijgen nu een grotere overlevingskans. Voor je het weet is een infectie opgelopen. Probeer daarom strakke kleding af te wisselen met losse kleding.

Te veel wassen

Kun je je vagina te veel wassen? Ja, dat kan. Met alle gevolgen van dien. De vagina is zelfreinigend, maar toch zijn we geneigd het daar ‘extra’ schoon te houden. De pH-waarde van je edele delen kan zo uit evenwicht raken en goede bacteriën kunnen geëlimineerd worden. Dit gebeurt met name wanneer je met zeep in de weer gaat. Was je intieme deel daarom alleen met water (dit is voldoende) of anders met speciaal daarvoor ontwikkelde zeep.

Je ververst maandverband niet genoeg

We weten allemaal dat het niet hygiënisch is om je maandverband of inlegkruisjes te lang te laten zitten, maar op lichte dagen is dit toch wat menig vrouw stiekem weleens doet. Het is van groot belang om het wel regelmatig te blijven verversen, anders is de kans groot dat bacteriën zich in het maandverband nestelen en dit kan resulteren in een vervelende infectie.

Synthetisch ondergoed

We weten het: synthetisch ondergoed kan prachtig zijn. Toch is een katoenen versie veel beter voor je vagina. Deze stof houdt je huid droger en frisser dan synthetische materialen. Een schimmelinfectie is daarom sneller opgelopen als je vaker of altijd synthetisch ondergoed draagt.

Scheren voor je het zwembad ingaat

Als een middagje naar het zwembad op de planning gaat, wil je voorkomen dat er een haarrandje langs je bikinibroekje of badpak te zien is. Last minute scheren is dan ook wat veel vrouwen doen om te zorgen dat er ook geen stoppels te zien zijn. Helaas is dit heel slecht voor je vagina. Je vers geschoren huidje raakt zo erg snel geïrriteerd door het chloor (of eventueel zeewater). Scheer daarom minstens 24 uur van tevoren zodat je huid kan kalmeren.

Lees ook: Dankzij deze truc verwijder je aangekoekte etensresten op je barbecuerooster zonder moeite

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels