Weinig geld, maar wil je toch op vakantie? Dan moet je naar een van deze goedkope steden gaan!

vakantie

Een goedkope en leuke vakantie!

Als je geluk hebt, dan is het vakantiegeld deze week op jouw rekening gestort. Nou hebben we niet allemaal de luxe om alles te besteden aan een lekkere vakantie naar een zonnig oord. Sommige mensen moeten toch echt een deel sparen of gebruiken voor iets anders. Gelukkig is dat helemaal geen probleem, omdat er vakanties zijn die helemaal niet zo duur zijn. Zo kun je op vakantie voor een bodemprijs! 

Hier had je vast nog niet aan gedacht.

Sofia

Als je vier uurtjes besteedt aan vliegen kom je in een van de oudste -en tevens goedkoopste- steden van Europa. Het leven in deze stad is supergoedkoop. Eén Bulgaarse lev is namelijk omgerekend ongeveer 0,50 cent! Koopje dus.

Ljubljana

Ook de hoofdstad van Slovenië is een echte aanrader. Dit is echt het shopparadijs van Europa. De stad ligt tevens aan een prachtige rivier waar je bij de lekkerste restaurantjes en café’s kunt zitten.

Krakau

Al eens in Polen geweest? Krakau is namelijk een erg levendige stad. Je kunt hier altijd wat beleven en daarbij is eten, drinken en openbaar vervoer erg goedkoop. De oude panden hebben de test van de tijd doorstaan en zijn prachtig.

Boekarest

Boekarest is de goedkope variant van Parijs. De stad heeft prachtige historische kerken, gebouwen en musea, waardoor het een historisch hoogstandje is. De stad heeft flink wat moeten doorstaan en dat is soms wel zichtbaar, maar dat heeft juist z’n charme.

Vilnius

De goedkoopste bestemming van deze lijst is Vilnius. Skyscanner heeft het over de prachtige natuur net buiten de stad en de leuke restaurants binnenin de stad. Iedereen kan hier z’n hart ophalen.

Lees ook: Oh oh… de prijs van een vanille-ijsje kan dit jaar gigantisch stijgen door dit probleem

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: pexels

Array