Vakantiefoto suggereert ‘koning en koningin houden zich niet aan coronaregels’

Tijdens hun verblijf in Griekenland zou het koninklijk paar geen afstand hebben gehouden

Hoewel de koninklijk familie tijdens hun vakantie niet door fotografen gestoord mag worden, is er toch een vakantiekiekje van koning Willem-Alexander en koningin Máxima opgedoken. De uitgelekte doet een hoop stof opwaaien. Het koningspaar houdt zich namelijk niet aan de anderhalve meter afstand.

Zij aan zij

Het is onbekend hoe de foto op het internet terecht is gekomen. Het Instagram-account @the_royals_of_today verspreidt het vakantiekiekje nu echter met het onderschrift ’22 augustus 2020. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun vakantie het Griekse eiland Milos bezocht.’ Extra opvallend is dat de royals op de foto zij aan zij naast een man staan, zonder anderhalve meter afstand te houden. Voor RTL Nieuws is dit aanleiding om te melden dat het koninklijk paar een coronamaatregel schendt.

Grieks restaurant

RTL nieuws speurde de fotograaf van het kiekje op en ontdekte dat de foto is genomen in een restaurant op het Griekse eiland. De man met wie het paar poseert, is een van de eigenaren van dit restaurant. “De foto was bedoeld voor een privé fotoalbum”, zo weet de fotograaf aan het nieuwsprogramma te vertellen.

‘Op zijn minst onhandig’

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte foto. Wel kan Koninklijk Huis-verslaggever Sander Paulus een boekje opendoen. “Het lijkt alsof ze keurig op de hoogte zijn van de maatregelen die in acht moeten worden genomen. [De koning] heeft op de foto een mondkapje in zijn hand, maar toch hebben ze zich in een moment van onoplettendheid laten vastleggen op een manier die op zijn minst onhandig genoemd kan worden”, vertrouwt Paulus toe aan RTL Nieuws. 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: RVD, fotograaf: Wesley de Wit