Voor de liefhebber: dit vakantiehuisje is volledig gemaakt van chocola

Chocola
Het huisje van chocola staat in Frankrijk

Bijzonder is het zeker en ook nog eens uniek: een vakantiehuisje volledig gemaakt van chocola. Het huisje staat in Sèvres in Frankrijk en is ontworpen en volledig gemaakt door chocolatier Jean-Luc Decluzeau. Het leuke is: je kunt er echt in slapen!

Het huisje valt zelfs te huren.

Vakantiehuisje

Het vakantiehuisje is een samenwerking tussen chocolatier Decluzeau en Booking.com. Het unieke project is niet ieder weekend beschikbaar: gasten mogen er 5 of 6 oktober in logeren, maar dan moeten ze wel als eerste boeken op de website. Zo was het huisje vandaag één nacht te boeken en ook volgende week zal er weer een gaatje vrij komen. Op 26 september om 11 uur Nederlandse tijd zal het huisje nog eenmaal te boeken zijn.

Uniek

Een overnachting in het huisje van chocolade is zeker een unieke ervaring. Het vakantiehuis is volledig gemaakt van chocolade. Er kunnen vier gasten in slapen. Daarnaast krijgen ze een workshop van chocolatier Declueau zelf om een miniversie van het huisje te maken. Daarnaast krijgen gasten een diner en ontbijt, geserveerd in de bloementuin.

Voorzieningen

Het chocoladehuisje is natuurlijk niet helemaal zoals een gewoon huis; er zijn bijvoorbeeld geen sanitaire voorzieningen. Bijna alles is gemaakt van chocola, de muren, het dak, de kasten en de open haard. Er is meer dan 1000(!) kilo gebruikt voor het huisje. Wel zijn er strenge regels voor de gasten. Zo is één van de regels: “Gasten moeten de accommodatie niet beschadigen (of opeten!). Er worden veel chocoladesnacks verstrekt.” Tsja, dat lijkt ons ook wel zo logisch en hygiënisch.

Boeken

Mocht je nog een overnachting willen boeken in het chocoladehuisje, dan kan er alleen nog geboekt worden op 26 september voor een datum in oktober. Duur is het niet, de ervaring kost slechts 50 euro per nacht.

Bekijk de foto’s van het bijzondere huisje op de volgende pagina.

Pagina 1/2