Waarschuwing voor valse mail uit naam van ‘Veiligheidsteam’ ING


Deze valse mail uit naam van ING licht mensen op

Ben je klant bij ING en heb je onlangs een mail ontvangen van ‘het Veiligheidsteam’? Ga hier dan niet op in. In de valse mail wordt zogenaamd door de ING geprobeerd om contact op te nemen met haar klanten. Trap hier niet in, want dit is phishingsmail waarin hackers proberen persoonlijke gegevens van je te achterhalen.

In de valse mail staat beschreven dat de bank de afgelopen weken last heeft gehad van cyberaanvallen.

Cyberaanvallen

Door deze cyberaanvallen zouden mogelijke criminelen toegang hebben gekregen tot informatie over de klanten van ING. In de mail wordt gevraagd om op de link te klikken, zodat de bank je veiligheid kan garanderen. Hierbij worden je contactgegevens geverifieerd. Wees op je hoede en klik niet op de link!

Phishingsite

Zodra klanten op de link klikken, komen ze op een phishingsite. Deze site is bijna identiek aan de site van de bank zelf, echter komen alle gegevens die je opnieuw invult op deze site in de handen van de oplichters. Met jouw gegevens kunnen de criminelen vervolgens jouw bankrekening plunderen, grote aankopen doen uit jouw naam of identiteitsfraude plegen.

E-mailadres

Om dit alles te voorkomen is het van belang om het e-mailadres goed te controleren voordat je iets aanklikt. In dit geval lijkt het e-mailadres van ING afkomstig te zijn, maar dat is het niet. Op de officiële website van ING staat een lijstje met afzendadressen die je kunt vertrouwen. ‘@ing.info.nl’ staat hier niet tussen, waar deze pshishingmail dus van is. Op dezelfde site kun je lezen dat er nooit aan je gevraagd wordt om in te loggen via een link in een e-mail. Je hoeft dus geen gegevens te bevestigen en kan deze valse mail gewoon weggooien.

Zie hieronder een voorbeeld van de valse mail van ING:

Lees ook: Goed nieuws: Netflix gaat goedkoper abonnement testen

Dit trucje bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Opgelicht?! | Beeld: videostill