Pas op voor deze valse waardebon-acties van de bekende supermarkten!

valse

Pas op voor deze valse waardebon-acties

Het is weer raak op social mediakanalen WhatsApp en Facebook. Criminelen gebruiken deze weg graag om mensen erin te luizen en dit keer doen ze dat over de ruggen van bekende supermarkten. Let heel goed op als je dit soort berichtjes krijgt..

De waardebon is nep!

Spam
‘Waardebon van 250 euro van Lidl. Grijp hem zolang het nog kan’, staat er geschreven. Heel verleidelijk natuurlijk, wie wil nou geen gratis boodschappen in deze toch al dure tijden. Trap er niet in, de criminelen willen alleen maar je persoonsgegevens en naar die waardebon kan je fluiten. Waarschuw de persoon die je het berichtje stuurde ook. Op die manier weet de persoon in kwestie ook dat er sprake is van zogenoemde ‘spam-berichten’.

Telefoonrekening
Mocht je je gegevens al ingevuld hebben, dan kan je volgens de Fraudehelpdesk rekenen op heel wat ongewenste mail. Let vooral ook op je telefoonrekening. Het kan zijn dat hier extra kosten op komen, zoals voor onbekende sms diensten. Activeer ook een anti-virusscanner op je telefoon.

Dit zijn enkele voorbeelden van tekstjes die je kunt krijgen:

In alle voorbeelden is te zien dat er een ‘a’ in zit die niet werkelijk een ‘a’ is. Dat is hoe je deze neppe link kunt herkennen.

Lees ook: Trap niet in deze winactie van de IKEA

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: Pxhere, Tips en Weetjes©