Oud-voetballer Willem van Hanegem is ernstig ziek: ‘Ik had dit nieuws niet zien aankomen’

Dat was wel even schrikken…

Oud-professioneel voetballer Willem van Hanegem kreeg de afgelopen periode heel moeilijk nieuws voor z’n kiezen. Bij de jaarlijkse controle is bij hem prostaatkanker geconstateerd en dat nieuws had hij niet aan zien komen. Naar eigen zeggen had hij namelijk nergens last van. 

In een eenmalig interview met het AD vertelt hij over het moment dat hij het nieuws hoorde.

Bestraling
Het nieuws kwam als een totale verrassing. Hij dacht in eerste instantie dat de arts een grapje maakte: “Ik keek die arts aan. Dacht: dat zegt die man niet voor de gein, dus het zal wel kloppen. Maar ik had dit nieuws niet zien aankomen.” Gelukkig voor Willem is het wel goed te behandelen. In een periode van zeven weken zal hij 35 keer bestraald worden. Doordat de artsen precies weten waar ze moeten bestralen, zullen er relatief weinig bijwerkingen zijn, aldus Van Hanegem.

Stilzitten
Toch zal de oud-voetballer niet stil gaan zitten. Hij zal blijven schrijven en golven, omdat hij zich ook totaal niet ziek voelt. Hij merkt alleen wel dat het in zijn hoofd speelt. Hij wordt heel vroeg wakker en vindt het dan heel lastig om weer in te slapen. De dokters zijn gelukkig wel positief. Zij denken dat Van Hanegem nagenoeg 100 procent kans heeft om weer volledig beter te worden.

Lees ook: Update: Barbie raakte bewusteloos na overmatig drugsgebruik

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: AD | Beeld: videostill voetbal inside