Van plan om te carnavallen? Houd rekening met slecht weer

carnavallen slecht weer

Ah oh!

Nog maar heel eventjes wachten en dan is het weer tijd voor het mooiste feestje van het jaar: carnaval! Ben jij van plan om onder de rivieren het feestje mee te vieren? Houd er dan wel rekening mee dat er een grote kans is dat je natgeregend wordt, zo beweert de weersvoorspelling.

Regen en lage temperaturen

Volgens Weeronline zien de weerberichten er niet heel best uit. De temperaturen blijven echter wel ‘aangenaam’ in het carnaval-gebied. Toch is er ook nog goed nieuws: de wind lijkt te gaan liggen vanaf het weekend.

Zaterdag lopen de temperaturen op tot zo’n dertien graden. Dit is voor de tijd van het jaar heerlijk. Echter, is er wel een ding waar feestgangers rekening mee moeten houden. Zo zou het – zoals het nu lijkt – niet droog blijven. Gelukkig is er geen sprake van hoosbuien, maar een beetje voorbereid op pad gaan is dus wel aan te raden volgens Weeronline.

Het weerbeeld kan veranderen

De temperaturen beginnen vanaf zondag helaas weer te dalen, waardoor het verstandig is om dik aangekleed feest te gaan vieren. Ook maandag overdag wordt het niet veel warmer, denk aan ongeveer zeven graden. In de nachten kunnen de temperaturen zelfs dalen tot het vriespunt. Ook in de ochtenduren is het dus verstandig om rekening te houden met koudere temperaturen. Gelukkig valt er vanaf zondag niet tot nauwelijks regen, waardoor je de rest van de dagen wel lekker droog kunt doorfeesten.

Toch adviseert Weeronline om je niet vast te klampen aan deze weersvoorspellingen. Naarmate de week vordert kan het weerbeeld weer veranderen. Dit komt volgens Weeronline door de koude en zachte lucht die zich in de komende periode in de buurt van ons land bevinden. Dat is dus nog even afwachten!

Lees ook: Kamerleden reageren met kritiek op de boerenprotesten

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Adobe Stock