Van Rossems willen door, ook zonder Sis: ‘Wij hopen wel door te gaan’

van rossems

‘Sis droeg iets bij wat wij niet met z’n tweeën kunnen leveren’, aldus Maarten

Na het overlijden van Mary ‘Sis’ van Rossem, staat het programma Hier zijn de Van Rossems op losse poten. Maar als het aan broers Maarten en Vincent ligt gaan zij door, vertelde Maarten van Rossem bij Op1.

Hier zijn de Van Rossems

Hoewel broer Maarten van Rossem voor veel mensen het bekendste lid is van de Van Rossem-familie, was de impact van zus Mary (beter bekend als ‘Sis’) niet te ontkennen. Zo schreef oud-redacteur Ieke Schout op de site Maarten! na haar overlijden “De hoofdrol in de serie was, de bekendheid van Maarten ten spijt, weggelegd voor Sis.” Desondanks hebben Maarten en Vincent laten weten dat ze graag doorgaan met Hier zijn de Van Rossems, ook zonder wijlen hun zus.

Losse poten

Hoe de toekomst van het programma er precies uit moet zien, is overigens nog niet zeker. “De NTR wil heel graag, de NPO moet nog beslissen”, deelde Maarten bij Op1. Ook is hij zich namelijk heel bewust van de impact van zijn overleden zus. “Wij hopen wel door te gaan, maar op een enigszins aangepaste manier. Het programma moet er net wat anders uitzien. Sis droeg iets bij wat wij niet met z’n tweeën kunnen leveren”, deelde hij.

De NTR heeft bij NU.nl laten weten dat zij nog geen beslissingen hebben gemaakt over de serie. “Het is nu nog te vroeg om iets te zeggen over eventuele series met Maarten en Vincent in de toekomst. De NTR praat hier graag over verder, maar daar nemen we rustig de tijd voor.”

Laatste aflevering

Morgen wordt de laatste aflevering met Mary van Rossem uitgezonden. Zij kwam vlak na het afronden van de opnames van een nieuwe aflevering namelijk te overlijden. Deze opnames vonden plaats in Zierikzee. De uitzending is morgen om 20.40 uur te zien bij NPO2.

Lees ook: Kunsthistoricus en tv-persoonlijkheid Sis van Rossem overleden

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress