Vanavond laatste uitzending van talkshow ‘M’

M Margriet

‘Na vijf seizoenen is het tijd voor mij om weer nieuwe wegen te bewandelen’, aldus presentatrice Margriet van der Linden

Kijk jij dagelijks naar de NPO1-talkshow M van Margriet van der Linden? Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor je. Vanavond is namelijk de laatste uitzending van M. De talkshow komt niet meer terug, laten Margriet en KRO-NCRV donderdagavond weten op Instagram. 

Nieuwe richting op

“Margriet van der Linden stopt na de uitzending van 18 maart aanstaande met haar talkshow M, uitgezonden door KRO-NCRV”, valt er te lezen in een statement op Instagram. Volgens Margriet is het na 344 afleveringen tijd om weer nieuwe programma’s te ontwikkelen. Ze laat weten met een goed gevoel terug te kijken op de afgelopen vier jaren: “Ik ben er enorm trots op dat we echt een ander geluid hebben laten horen en dat we vele nieuwe mensen en onderwerpen een podium hebben geboden.”

“Na vijf seizoenen is het tijd voor mij om weer nieuwe wegen te bewandelen”, gaat Margriet verder. “Ik dank iedereen die naar ons programma gekeken heeft en verheug me erop om de kijker bij een van mijn nieuwe programma’s terug te zien.”

Teleurgesteld

Op Instagram wordt heel teleurgesteld gereageerd op het nieuws van het abrupte einde van M. “Jammer voor ons, keek graag naar M. Heel veel succes met je volgende programma’s Margriet, ga zeker kijken”, reageert een volger. “Hè?! Je doet het juist nu fantastisch met je gedegen en humane belichting van de oorlog in Oekraïne! Echt heel abrupt dit en mega jammer”, laat een ander weten. Een derde schrijft: “Ik begrijp dat je iets anders ambieert, maar ik ga je zeker missen. Het ga je goed Margriet en veel succes.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Abrupt einde

De talkshow M was sinds mei 2018 te zien op NPO1. Waarom de praatshow zo abrupt ten einde komt, is niet bekend. NOS laat weten dat de omroep KRO-NCRV niet direct beschikbaar was voor commentaar en ook in de uitzending van donderdagavond werd het vertrek niet aangekondigd.

M was in eerste instantie bedoeld als opvolger van de populaire show De Wereld Draait Door, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Eerder werd ook de talkshow De Vooravond van Fidan Ekiz en Renze Klamer al van de buis gehaald. Wat er voor M in de plaats komt is al bekend. BNNVARA laat weten dat vanaf maandag tussen 19.00 en 20.00 uur het programma Khalid & Sophie te zien is.

Lees ook: Aha: hier kun je Maud uit Boer zoekt Vrouw al van kennen

Bron: NOS, Instagram @margrietvdlinden | Beeld: BrunoPress