Vanavond laatste Veronica Inside-uitzending voor Johan Derksen

Veronica Inside

Zien we Johan hierna nog terug op de buis?

Na meer dan twintig jaar komt er vanavond een einde aan Veronica Inside. Johan Derksen was al die jaren een vaste schakel aan de praattafel en doet dat vanavond voor de laatste keer. In een interview met het AD blikt hij terug op zijn tijd bij het programma én blikt hij vooruit op zijn nieuw tv-show, VI Vandaag.

Laatste aflevering

Vorig jaar gaf Johan nog aan binnenkort te willen stoppen met tv, maar het lijkt er voor nu op dat we nog lang niet van De Snor af zijn. Vanavond mag hij dan voor het laatst in Veronica Inside te zien zijn, maar Johan gaat samen met Wilfred Genee en René van der Gijp gewoon verder met het nieuwe programma VI Vandaag bij SBS6. Deze nieuwe talkshow is elke werkdag te zien.

Niet erg

Johan vindt het niet erg dat hij afscheid moet nemen van zijn oude vertrouwde praatprogramma, dat iedere maandag- en vrijdagavond te zien was. “Het kabbelde voort. Ik zat op een gegeven moment elke keer op mijn horloge te kijken, hoelang nog?”, zegt hij tegen het AD. “Nou, dan moet je wegwezen van tv. Maar ik ben trots dat wij met dit programmaatje uit de losse pols zolang overeind gebleven zijn.”

Vertrouwen

Of we Johan in VI Vandaag eens van een andere kant gaan zien? Dat denkt hij niet. De voetbalanalist is niet van plan om zich anders voor te doen dan hij is. “Ik heb er vertrouwen in. Als de directie van Talpa ons tenminste met rust laat. Ik weet dat ze niet altijd blij zijn met ons, maar ik blijf zeggen wat ik vind”, zegt Derksen. “Dat is onze kracht. Het komt ontzettend ongeloofwaardig over als we wel kritisch zijn op de NPO en RTL en niet op onze eigen winkel.”

De allerlaatste aflevering van Veronica Inside is vanavond om 20.30 uur te zien op Veronica. Het nieuwe programma VI Vandaag zal vanaf maandag 10 januari te zien zijn bij SBS6.

Lees ook: Vrouw Johan Derksen vindt hem ordinair

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Brunopress