Eindelijk: vanavond start nieuw seizoen Denkend aan Holland!

denkend aan holland

Dit is waar André van Duin en Janny van der Heijden komend seizoen aanmeren

Denkend aan Holland is al jaren een succesformule. André van Duin en Janny van der Heijden blijken met hun gevoel voor humor en nuchterheid een gouden duo. Tel daarbij op de allermooiste plekjes die ons land rijk is, én scheepshond Nhaan, en voilà: je hebt een hit te pakken. Het nieuwste seizoen gaat vanavond van start op NPO1. Maar waar gaan Janny en André dit keer langs met hun boot?

Van Leiden naar Middelburg

De bootreis van André en Janny start in ‘sleutelstad’ Leiden. Hier beginnen ze in de Hortus Botanicus, wordt er kort door de grachten in het centrum gevaren, en eindigen de twee in Katwijk aan Zee. De tweede aflevering begint vervolgens in Middelburg, waar ze een chocoladeproeverij gaan doen. Als Heel Holland Bakt-jurylid en culinair veteraan, belooft dit veel goeds voor fijnproever Janny!

Aan de Amsterdamse grachten…

Aflevering drie staat vervolgens helemaal in het teken van Amsterdam. Dit is natuurlijk de thuishaven van André, die dan ook voor de gelegenheid Janny’s rol als reisleider overneemt. De volgende dag strijkt het duo neer in Volendam, waar ze (tot grote hilariteit) in klederdracht met elkaar op de foto gaan.

Er gaat niets boven Groningen

De laatste aflevering van het seizoen staat ten slotte in het teken van de Groningse natuur. In het noorden van het land wordt gevaren over het Reitdiep, en staat een bezoek aan vissersdorp Zoutkamp op de planning. Uiteindelijk eindigt de tocht dit seizoen bij de wadden.

Vanaf vandaag is Denkend aan Holland weer wekelijks te zien op donderdagavond 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1. Ga jij kijken?

Lees ook: Jarige André van Duin wordt op bijzondere manier in het zonnetje gezet

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Omroep MAX, Elvin Boer