Zo voorkom je een vastgevroren handrem

Met vrieskou kan de handremkabel van je auto bevriezen

Luxe auto of niet: elke bolide is wel uitgerust met een handrem en daar maken we dankbaar gebruik van. Om te voorkomen dat je auto van een (milde) helling afrolt, trekken we ‘m aan wanneer we de auto parkeren. Alleen gaat de handrem niet bepaald goed samen met vrieskou. Wil je voorkomen dat je handrem vastvriest? Volg dan deze tip op.

Gewoon een kwestie van een andere handeling uitvoeren.

Handrem niet gebruiken

Bij strenge vorst kan het voorkomen dat de handremkabel van je auto bevriest. Heb je op dat moment net de handrem omhoog staan? Dan krijg je de handrem er niet zomaar weer af en moet je wachten tot de kabel weer ontdooit. Het is daarom verstandig om de handrem niet te gebruiken wanneer het vriest. Klinkt misschien een beetje griezelig, want je wilt niet dat je auto zomaar wegrolt. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor: laat je auto gewoon in de eerste versnelling staan wanneer je ‘m parkeert, op deze manier kan je auto niet zomaar wegrollen.

Advies

Ook de ANWB adviseert automobilisten om tijdens vrieskou geen gebruik te maken van de handrem, maar de auto in de eerste versnelling te parkeren. “Dan is de auto ook geblokkeerd, dus geen zorgen dat hij wegrolt”, aldus de ANWB tegen RTL NieuwsWie in een automaat rijdt kan de auto zoals altijd parkeren in de parkeerstand.

Lees ook: De weg op met gladheid en sneeuw? Dít moet je dan doen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels