Veelbewogen reacties op ‘arm’ gezin in Steenrijk, Straatarm

straatarm

‘Schoonmaken kost niks’, klinkt het

Deze week zaten we weer massaal voor de buis om een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm te bingen. Deze keer was het de beurt aan de glamoureuze Naomy en haar zoon om met Anouschka en haar dochter, die nauwelijks rondkomen, te ruilen. Enne, dat zorgde voor een hoop reacties op social media.

Onhygiënisch

In de aflevering kregen we te zien hoe Naomy en haar zoon even flink moesten wennen aan het weekbedrag van 80 euro. Toch steken zij en haar zoon flink de handen uit de mouwen en proberen ze het beste ervan te maken. Wel stoort ze zich enorm aan het huis van Anouschka. Dat huis was volgens Naomy namelijk niet bepaald hygiënisch. Er stonden bijvoorbeeld twee kattenbakken met de drollen er nog in. “Even omschakelen dit”, zegt Naomy, die tegenwoordig trouwens de vriendin van kickbokser Rico Verhoeven is.

Reacties

Op Twitter snappen kijkers goed dat Naomy schrikt van het huis. “Je huis schoonmaken is toch niet zo erg? Kan ook met weinig geld” en “Onhygiënisch in dat huis en dat heeft niets met geld te maken”, klinkt het op Twitter. Echter, er zijn ook mensen die het voor Anouschka opnemen. “Er wordt wel hard op mevrouw geoordeeld omdat ze niet werkt. Maar laten we niet vergeten wat hier allemaal aan vooraf ging. Dat ze opnieuw moest leren lopen. Dat ‘wij’ niet kunnen zien hoeveel pijn ze bijvoorbeeld heeft”, schrijft iemand.

Anouschka en Naomy ontmoetten elkaar uiteindelijk en betoogden hun wederzijds respect. Eind goed, al goed!

Lees ook: Kijkers Steenrijk, Straatarm niet te spreken over ‘rijke’ vriendinnen

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill, Twitter