Veilig Verkeer Nederland boos op programma’s zoals B&B Vol Liefde

B&B

Er zouden meerdere verkeersregels zijn verbroken

Veilig Verkeer Nederland (VVN) doet een dringende oproep aan meerdere tv-programma’s om de verkeersregels beter te hanteren. Een woordvoerder legt na berichtgeving hierover in De Telegraaf aan Shownieuws uit dat de organisatie heeft gezien dat er in sommige afleveringen een aantal regels niet worden gehandhaafd.

Gordels

Woordvoer Rob Stomphorst laat weten dat mensen zich in onder andere B&B Vol Liefde, Kopen Zonder Kijken en Ontvoerd niet altijd aan de verkeersregels houden. Zo zou niet altijd een gordel worden gedragen in de auto, of niet zoals het hoort. “In populaire programma’s als B&B Vol Liefde en Kopen Zonder Kijken dragen kandidaten die gefilmd worden tijdens een autorit hun gordel niet op de juiste manier”, legt Stomphorst uit. “Hun gordel zit onder hun oksel. Dat is niet de juiste manier.”

Smartphone

RTL zegt dat dit gebeurt, omdat de zendertjes die de deelnemers dragen anders niet goed werken. “Dat is natuurlijk onzin, ik kan talloze andere programma’s opnoemen waar het niet op deze manier gebeurt.” Daarnaast zou ook het smartphone gebruik het slechte voorbeeld geven aan het publiek, zo stelt VVN. “In bijvoorbeeld Ontvoerd rijden mensen met een smartphone aan hun oor geplakt”, vertelt Stomphorst. “Dat is verboden.”

VVN wil daarom dat de productie hier beter op let. “Uit alle onderzoeken blijkt dat goed voorbeeld goed doet volgen. Je moet mensen, zeker in goedbekeken programma’s, duidelijk maken hoe ze zich achter het stuur en op de weg horen te gedragen.”

Lees ook: Huh? Déze deelnemer zorgde voor veranderde regels in Het Perfecte Plaatje

Bron: Shownieuws | Beeld: B&B Vol Liefde