Veiliger pinnen? Dat kan dankzij dit geniale en simpele trucje!

Zo wordt het voor criminelen heel moeilijk om je pincode af te lezen

Een betaling is tegenwoordig zo gedaan: met contactloos betalen, pinnen en internetbankieren is het een fluitje van een cent. Maar doordat het zo makkelijk is, worden we ook steeds meer blootgesteld aan de gevaren die bij deze gemakzucht komen kijken. 

 

Gelukkig bestaat er een makkelijke truc om het invoeren van de pincode veiliger te maken.

Pincode

Het komt namelijk nog steeds heel vaak voor dat iemand die het op jouw bankrekening heeft gemunt stiekem over je schouder meekijkt als jij je pincode invoert. De persoon hoeft dan alleen nog maar je bankpasje af te pakken en hij of zij kan zo je hele bankrekening leegtrekken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we toch van de gemakken van pinnen kunnen blijven genieten zonder dat onze veiligheid in het geding komt?

Pianospelen

De organisatie KBO-PDOB heeft een heel handig en supersimpel trucje verzonnen om het intypen van de pincode veel veiliger te laten verlopen. Een oplossing om veiliger te pinnen is piano spelen. Dit klinkt heel vreemd maar is eigenlijk heel erg logisch; als je meerdere vingers gebruikt bij het invoeren van je pincode -dus net zoals bij het bespelen van een piano- is het veel moeilijker voor een persoon om de pincode af te lezen. Dek dan ook meteen met je andere hand het scherm af.

Lees ook: Opgelet! Zo herken je een vervalst pinautomaat voordat ‘ie je geld steelt!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: KBO-PCOB | Beeld: Pexels