Verbazing om De Slimste Mens: ‘Doet de zoon van Maarten van Rossem mee?’

maarten van rossem

Kijkers van De Slimste Mens raken niet uitgepraat over deze kandidaat

De afgelopen weken deed Maarten van Rossem al flink wat stof opwaaien in De Slimste Mens. Eerst al met zijn mening over de studie van kroonprinses Amalia (‘een pretpakket’), en vervolgens met z’n uitspraken over acteur Johnny Depp (die mocht men ‘doodschieten’). Maar nu is er een heel andere reden reden dat kijkers van De Slimste Mens niet over Van Rossem uitgepraat raken.

De Slimste Mens

Zoals met elke aflevering van De Slimste Mens, wordt er via Twitter tijdens de uitzending uitgebreid gereageerd op de populaire quizshow. Soms gaat het dan om goede of foute antwoorden. Andere keren gaat het om controversiële uitspraken van jurylid Maarten Van Rossem. Maar gisteravond waren er een hele hoop tweets over een heel ánder onderwerp. Zo zijn Twitteraars er namelijk van overtuigd dat één van de deelnemers van gisteravond direct aan Van Rossem gerelateerd zou zijn! Het gaat hier om dichter Daniël Vis, een van de leden van het stadsdichtersgilde van Utrecht.

Appel en boom

Daniël speelt de quiz op een heel eigen manier: op zoek naar de juiste antwoorden praat de dichter aan één stuk door, waarmee hij een hoop kostbare seconden verliest. Maar die spraakwaterval doet kijkers aan een ánder bekend gezicht denken. “Ik zou zweren dat ik naar de jongere versie van Maarten van Rossem luister”, deelt een kijker op Twitter. Een hoop andere kijkers zien de gelijkenis ook. “Wow, Daniël lijkt dus echt net de zoon van Maarten”, en “Zit er nu een mini-me van Maarten van Rossem in De Slimste Mens?” valt onder meer te lezen.

Uitschakeling

Helaas voor Daniël brak zijn tijdsgebrek hem uiteindelijk op in de finale. Hoewel hij toen opeens punt na punt wist te scoren tegenover Anniko van Santen, was het uiteindelijk niet genoeg. De Opsporing Verzocht-presentatrice deelde nog wel haar bewondering voor de dichter en stelt dat hij het ‘fantastisch gespeeld’ heeft.

Lees ook: Maarten van Rossem haalt hard uit in De Slimste Mens

Bron: RTL Boulevard, Metro | Beeld: Brunopress