Schots koppel ontdekt een verborgen camera in een Airbnb


Dit wil je niet vinden in een Airbnb

Denk je lekker op vakantie te zijn, kom je iets heel naars tegen in je gehuurde appartementje. Het overkwam de Schotse Dougie Hamilton en zijn vriendin. Ze hadden een Airbnb in de Canadese stad Toronto gehuurd. Er leek niets aan de hand te zijn, totdat Dougie een gek kabeltje aantrof in de wekker, die daar helemaal niet nodig was. Hij ging op onderzoek uit en vond toen iets heel schokkends.

Gelukkig kwam Dougie erachter

Wekker

Het eerste vreemde was al dat de wekker in de woonkamer stond van het studioappartement. Het koppel was aan het uitrusten na een drukke dag in de stad en zaten op de bank. Dougie merkte de wekker op en kreeg er een naar gevoel bij, alsof er iets niet klopte, zo vertelde hij aan de Britse krant The Daily Record.

Kabel

Er liep een kabeltje naar de wekker toe, een oplader zoals die van een smartphone. Dat deed bij Dougie meteen alarmbellen rinkelen, want dit klopt vaak niet bij wekkers. Hij had net een filmpje op Facebook gezien over het verstoppen van camera’s, waardoor hij extra alert was. Dougie twijfelde eerst nog aan zichzelf, want waarom zou je meteen denken aan iets verdachts, maar toch opende hij de wekker.

Camera

Toen Dougie het frontje van de wekker afhaalde, zag hij meteen dat er een camera in verborgen zat. Aangezien de wekker op een tafel stond en precies naar het bed wees, werd het hele appartement gefilmd, met name het bed. Dougie is gelijk naar de politie gestapt die de zaak erg serieus neemt.

Airbnb

Ook heeft het koppel een klacht ingediend bij Airbnb, die de zaak ook erg serieus neemt. Dougie en zijn vriendin Taryn kregen hun reis vergoed en mochten een slaapplek zoeken in een luxe hotel, geheel op de kosten van Airbnb. De eigenaar van het appartement heeft meerdere advertenties lopen, waarvan nu alle reserveringen zijn geannuleerd. De eigenaar had honderden reviews, waarvan waarschijnlijk niemand wist dat er een verborgen camera in het appartement stond.

Facebook

Dougie waarschuwt nu anderen voor verborgen camera’s. Hij zegt dat het hem niet weerhoudt om nog eens bij Airbnb te boeken, maar hij zal wel altijd de kamer eerst goed controleren. De foto’s van de verborgen camera zijn in Dougie’s Facebookpost te zien.

Lees ook: Miljoenenjacht hilariteit: Linda de Mol krijgt slappe lach en opwinding over kandidaat Tim

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN, Daily Record | Beeld: Pexels