Wat een verdriet voor Peter van der Vorst, wij wensen hem erg veel sterkte toe

van der Vorst

Groot verdriet voor Peter van der Vorst

De afgelopen week moet een loodzware zijn geweest voor RTL-presentator Peter van der Vorst. In een paar dagen tijd moest hij afscheid nemen van zowel zijn moeder als zijn vader, zij overleden beiden in één week. “Hoe moeilijk het voor mij en mijn broer ook is, we zijn blij dat ze nu weer samen zijn”, aldus Peter. 

De ouders van de Married At First Sight-presentator waren al langere tijd ziek en lagen beiden in een hospice.

Gebroken hart

De 77-jarige moeder van Van der Vorst leed aan kanker en kreeg een hersenbloeding en een epileptische aanval. Zijn 82-jarige vader kreeg een herseninfarct en overleed minder dan 24 uur na de plechtigheid van zijn overleden vrouw. Peter vermoedt dat het feit dat zijn vader zo snel na zijn moeder overleed ook met gemis te maken heeft. “Pa overleed aan de gevolgen van zijn ziekte en een gebroken hart. Als een echte gentleman heeft hij z’n vrouw voor laten gaan. Nog geen etmaal nadat we op een mooie manier afscheid hebben genomen van mijn moeder, is ook mijn lieve vader vredig ingeslapen.”

Vrede

Peter geeft aan verdrietig te zijn, maar er op een bepaalde manier toch vrede mee te hebben. “We zijn intens verdrietig, maar ook blij dat ze niet langer hoeft te lijden. Het was een onwerkelijke periode met ook mijn vader nog in het hospice. Gelukkig zijn ze daar allebei fantastisch verzorgd.” De presentator vertelt ook nog meer respect voor de gezondheidszorg in Nederland te hebben gekregen: “Er wordt hier veel gezeurd, maar als je ziet wat er allemaal mogelijk is in vergelijking met andere landen. Erg bijzonder!”

Wij wensen Peter van der Vorst en zijn familie erg veel sterkte toe.

Bron: Telegraaf | Beeld: Hollandse Hoogte