Vergeet jij altijd van alles? Dan ben je juist heel intelligent!

intelligent

Als de wetenschap het zegt, moet het wel zo zijn

Er wordt altijd gedacht dat je het in de bovenkamer iets minder goed op een rijtje hebt wanneer je steeds van alles vergeet, maar nu blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je juist sneller dingen vergeet wanneer je slim bent.

Kleine details zijn minder belangrijk om te onthouden.

Details 
Uit een onderzoek van de universiteit van Toronto, dat werd gepubliceerd in Neuron Journal, is gebleken dat het vergeten van dingen een natuurlijk proces van je brein is en dat het je op de lange termijn zelfs slimmer maakt. Het gaat erom dat je niet elk kleine wissewasje moet onthouden. Als je de grote lijnen maar weet, is dat beter dan wanneer je kleine details moeiteloos kan opdreunen, aldus het onderzoek.

Capaciteit 
De hippocampus, ingewikkeld woord voor het deel in onze hersenen waar herinneringen worden opgeslagen, is namelijk in staat om zelf de belangrijkste details van gebeurtenissen eruit te plukken en op te slaan. Als iets niet belangrijk is, zoals een pak melk meenemen voor de koekjes die je misschien van het weekend wilt maken, wordt dat niet opgeslagen. Dit soort dingen vergeten is daarmee heel goed voor het brein, want dan blijft er plek over voor de belangrijke dingen. Je bovenkamer kan namelijk geen dingen opslaan wanneer je hoofd vol zit met gedachten.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem op Pinterest!

Bron: MetroNieuws | Beeld: Pixabay