Verkoudheid of griepje te pakken? Leg dan dit eens naast je bed!

verkoudheid

Een trucje van grootmoeder dat razend goed werkt!

Vaak grijpen we als het verkoudheidsseizoen weer is begonnen meteen naar de neusspray, de Strepsils en de Ibuprofen. We vergeten nog wel eens vaak dat ook de natuur ons in zo’n geval even goed kan helpen, bijvoorbeeld door een ui naast je bed te leggen! 

Griep of verkoudheid? Dit natuurlijke middeltje kan je helpen!

Griep en verkoudheid
Nu de ‘r’ weer in de maand zit vieren virussen hoogtij. Griep en verkoudheid zijn niet van de lucht en komen, naarmate de winter nadert, steeds vaker voor. De seizoensgebonden verkoudheid is een ontsteking van de luchtwegen en lost zichzelf vrij snel weer op; vaak duurt een verkoudheid maximaal twee weken. Griep is een andere aandoening van de luchtwegen en wordt veroorzaakt door Influenza A en B virussen. De symptomen van griep komen in grote lijnen overeen met die van een verkoudheid maar zijn vaak wat heviger in hun soort.

Ui naast je bed
Wat bij zowel een griep als een verkoudheid voorkomt is het hebben van een verstopte neus. Heel erg vervelend; je kunt alleen maar door je mond ademen, waardoor je ook nog eens last kunt krijgen van benauwdheid. Om de neus vrij te maken kun je natuurlijk neusspray gebruiken, maar beter is het om de natuur je een handje te laten helpen. Leg bijvoorbeeld eens een gepelde en gesneden ui naast je bed; dit zorgt ervoor dat je neus langzaam open gaat. Dezelfde werking als die de ui heeft op je traanbuizen, heeft de ui ook op de slijmvliezen van je neus. Het is even stinken, maar dat ruik je toch niet als je verkouden bent 😉

Pin dit bericht op Pinterest om hem nog een keer te kunnen lezen! 

Bron: Libelle | Beeld: Ready Nutrition