Verliefd zijn op twee mensen tegelijk, kan dat? Een expert geeft antwoord

Zo zit het precies

Je bent dolgelukkig met je huidige partner en je zou hem of haar voor geen goud willen missen. Maar tóch spookt die ene ex nog door je hoofd. Hoe kan dat toch? Ben je misschien nog verliefd op diegene? Dit kan heel verwarrend en vervelend zijn. Relatietherapeut Gary Brown legt uit waar deze gevoelens vandaan komen en vertelt of je inderdaad verliefd kunt zijn op twee personen tegelijk.

Kun je gevoelens hebben voor twee mensen tegelijk?

Fijne momenten

Volgens Brown is het heel normaal om gevoelens te hebben voor meerdere personen. Ook al ben je dol op je vriend of vriendin, het is heus niet gek als je soms terugdenkt aan de fijne momenten met een ander. Of dat je hart nog overslaat wanneer je een foto ziet van een oude geliefde. Brown laat weten dat deze gevoelens vaak heel onschuldig zijn. Je hebt nu eenmaal mooie herinneringen aan diegene en dat roept dan al gauw dat ‘verliefde gevoel’ op. Dat hoeft niet te verdwijnen wanneer je een nieuwe relatie hebt.

Actie

Toch waarschuwt Brown wel voor een valkuil. ”Ga na of het vooral houden van iemand is of dat je echt nog gevoelens voor een ander hebt waar je iets mee wilt doen.” Wanneer je actie wilt ondernemen en bijvoorbeeld nog eens met diegene zou willen afspreken of hem of haar een berichtje wilt sturen, is er misschien meer aan de hand. Het mag best verliefdheid zijn, zolang je dat gevoel lekker laat rusten. Wanneer je toch nieuwsgierig bent naar hoe het met die oude vlam gaat, is het tijd om met je huidige partner te praten.

 

Lees ook: Een KNO-arts tipt: zo ga je om met een snurkende partner

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Elite Daily, Cosmopolitan | Beeld: Unsplash