Verloofde van Peter R. de Vries deelt zijn allerlaatste foto

Peter R. de Vries

‘Zo zal ik hem altijd blijven herinneren’

Gisteren, 6 juli, was het precies een jaar geleden dat Peter R. de Vries werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Tahmina Akefi, de verloofde van de misdaadjournalist, herinnert het zich nog als de dag van gisteren. Op Instagram blikt ze in een emotioneel bericht terug. 

Nachtmerrie

“Precies een jaar geleden zag het leven er zo anders uit”, begint Tahmina haar verhaal. “Peter belde me in de ochtend op, blij en enthousiast over het huis dat we op het oog hadden. Hij wilde een tweede afspraak maken, zodat we de woning samen konden bekijken. Om 20.15 uur zouden we elkaar bij het appartement ontmoeten. Maar zover kwam het niet. De dag eindigde in een nachtmerrie.”

Allerlaatste foto

’s Middags ontving Tahmina nog een vrolijke selfie van Peter, die ze bij het bericht deelt. Het zou zijn allerlaatste foto zijn.  “Op 6 juli, om precies 16.02 uur, stuurde Peter me zijn allerlaatste foto. Met zijn mooie lach”, schrijft ze. “En zo herinner ik hem. Zo zal ik hem altijd blijven herinneren. Dat neemt niemand mij af. Evenals de liefde die hij me gaf. De liefde die hij beschreef als ‘peilloos diep en eindeloos hoog’.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tahmina Akefi (@tahmina_akefi)

Monument

Gisteren maakte de gemeente Amsterdam bekend dat er een herdenkingsmonument voor de neergeschoten misdaadjournalist gaat komen. Het monument zal op het Leidseplein geplaatst worden, maakt Peters dochter Kelly de Vries bekend. “Op het punt waar de studio van RTL Boulevard is geweest, maar ook op vijfhonderd meter van de plek waar onze vader is neergeschoten.”

Op de website van de gemeente Amsterdam is te lezen dat het monument eer zal doen aan zowel de waarden van Peter R. de Vries als de waarden waar de stad Amsterdam voor staat. “Het monument zal daarmee een boodschap dragen die raakt aan een groter maatschappelijk belang waarin Nederland zich herkent.” De gemeente vraagt mensen om mee te denken over het monument. Via haar website kun je hiervoor een woord insturen dat je vindt passen bij de waarden van de misdaadjournalist. Dit kan tot 17 juli. Wanneer het monument er komt, is nog niet bekend.

Lees ook: Vriendin van Peter R. de Vries: ‘Hij heeft mij geleerd wat echte liefde is’

Bron: Instagram Tahmina Akefi, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress