Veronica Inside vrijdag voor het eerst weer op tv na racisme-rel

Veronica Inside

Het veelbesproken trio is vrijdagavond weer aan de VI-tafel te zien

Vrijdagavond schuiven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp weer aan tafel bij Veronica Inside. Dat is voor het eerst sinds de veelbesproken racisme-rel van afgelopen juni. 

Racisme-rel

Afgelopen juni spraken VI-mannen René van der Gijp en Johan Derksen over het anti-racismeprotest in Nederland. Ook gaf Derksen zijn ongezouten mening over rapper Akwasi, die nogal felle uitspraken had gedaan over Zwarte Piet. De mening van Derksen, waarbij hij zelfs suggereerde dat Akwasi een Zwarte Piet zou zijn, schoot bij veel Nederlanders in het verkeerde keelgat en zorgde voor flink wat ophef op social media. Het leidde er zelfs toe dat Oranje-spelers het programma boycotten en dat grote bedrijven niet meer rondom het programma wilden adverteren.

Eind van VI

Daarop kwam Veronica Inside met een speciale aflevering, waarin racisme centraal stond. Derksen legde aan het begin van deze uitzending uit dat ‘het een verkeerde grap’ was, maar dat het werd uitvergroot en een grote rel volgde. Excuses aanbieden? Dat wilde hij niet. Daarnaast waren collega Van der Gijp en hij niet tevreden met het optreden van presentator Wilfred Genee. Genee zou hen namelijk voor het blok hebben gezet met de uitzending. Het eind van Veronica Inside leek daar.

Gesprek De Mol

Afgelopen juli kwam dan ook het ene na het andere artikel dat Derksen wou stoppen met Veronica Inside. Ook Van der Gijp leek niet enthousiast meer. De heren zouden om de tafel met Talpa-baas John de Mol, wat een hele happening leek te worden. Nog geen uur later stonden ze weer buiten: Veronica Inside gaat gewoon door. De voetbalkenners hadden immers nog een contract met Talpa. Vrijdagavond is het veelbesproken trio dus weer op de buis te zien.

Lees ook: Kijkers Veronica Inside gaan los op Twitter na beladen uitzending

Bron: LINDA.nl | Beeld: Brunopress – credit: Patrick van Emst